Több mint 30 százalékkal nőtt a boldogító igenek száma augusztusban

Idén januártól augusztusig 43 ezer 212 pár kötött örök hűséget, ami jelentősen, 18 százalékkal, vagyis 6537-tel több az előző év azonos időszakában regisztráltnál. 

2019. 10. 25. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimagaslóan sokan kötöttek házasságot augusztusban, 11 ezer 58 pár lépett frigyre, ami 33 százalékkal, 2748-cal haladta meg a tavaly augusztusi értéket – közölte a KSH. A tájékoztató szerint idén januártól augusztusig 43 ezer 212 pár kötött örök hűséget, ami jelentősen, 18 százalékkal, vagyis 6537-tel több az előző év azonos időszakában regisztráltnál.

Az adatok szerint a szezonon kívül eső január volt az egyetlen hónap, amikor kevesebb frigyet anyakönyveztek, mint 2018-ban. Ezt követően február–márciusban kismértékben, április–májusban átlagosan 8,4 százalékkal, júniusban pedig számottevően, 16 százalékkal többen mondták ki a boldogító igent az egy évvel korábbihoz képest.

Ez az emelkedő trend tovább folytatódott: július–augusztusban kiugró mértékben, átlagosan 33 százalékkal többen álltak oltár elé, mint 2018 azonos hónapjaiban. A 2019. január–augusztusi időszakban kötött házasságok száma a legmagasabb érték 1990 óta – emelte ki a KSH.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.