Több mint négyszázezer forintot kap a Szent János Kórház ápolója

Valótlan állítások egész sorát tartalmazzák azok az írások, amelyek a 24.hu cikke alapján jelentek meg.

Magyar Nemzet
2020. 05. 22. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlan állítások egész sorát tartalmazzák azok az írások, amelyek a 24.hu cikke alapján jelentek meg ellenzéki médiumokban a Szent János Kórházról – jelezte közleményében az intézmény.

Mint írták, a cikkekben említett dolgozó nem százezer forintot, hanem a kétheti karanténért járó táppénzzel együtt kétszázezer forintot kapott eddig, és ez további százezrekkel egészül ki. A májusban átutalt fizetése ugyanis még nem tartalmazta a COVID-osztályon dolgozók számára megállapított 180%-os szorzóval kiszámított mozgóbért, amit néhány nap múlva, júniusban kap meg. A kórházban évek óta úgy van – írták –, hogy a mozgóbér a tárgyhót követő második hónapban jelenik meg az elszámolásban. Így az említett kollégánk a júniusi utalással a májusi alapbér és az április hónapban, a COVID-osztályon ledolgozott órák után bruttó 624.000 forintra számíthat, tehát nettó 415.000 forintot kap kézhez.

A közlemény kiemeli, hogy amióta a kórház bekapcsolódott a COVID-betegek ellátásába, intézményi hatáskörben biztosították a magas kockázatú ellátóhelyeken dolgozó kollégák kiemelt anyagi megbecsülését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.