Ughy Attilának adta ki a Fővárosi Választási Bizottság Tarlós István mandátumát

A volt főpolgármester a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról szerzett mandátumot a Fővárosi Közgyűlésben, azonban október 28-i hatállyal lemondott mandátumáról.

Forrás: MTI2019. 10. 31. 16:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ughy Attilának adta ki a Tarlós István (Fidesz-KDNP) lemondása miatt megüresedett fővárosi közgyűlési képviselői mandátumot a Fővárosi Választási Bizottság.

Tarlós István volt főpolgármester a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról szerzett mandátumot a Fővárosi Közgyűlésben, azonban október 28-i hatállyal lemondott mandátumáról.

A jelölőszervezetek azt kérték az FVB-től, hogy a mandátumot a lista 15. helyén szereplő Ughy Attilának adja ki. Mivel a bejelentés megfelelt a jogszabályi feltételeknek, az FVB szerdán kiadta a mandátumot a volt XVIII. kerületi polgármesternek.

A Fidesz-KDNP kompenzációs listáján Wintermantel Zsolt volt újpesti polgármester is mandátumot szerzett, de ő is lemondott október 28-i hatállyal. A Fidesz-KDNP azt kérte az FVB-től, hogy a megüresedett mandátumot a lista 19. helyén szereplő Pintér Gábornak – aki a XV. kerületi polgármesteri posztért indult – adja ki.

Az FVB szerdán egyhangú döntéssel kiadta a képviselő mandátumát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.