Új járásbíróság épülhet Tatán

Az új létesítményt a mai bírósági igények szerint valósíthatják meg: a kétszintes épület földszintjén helyet kap egy ügyfélcentrum, valamint a távmeghallgatáshoz szükséges helyiség és a tárgyalók.

Forrás: MTI2020. 01. 28. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tatán zöldmezős beruházásban jöhet létre egy új építésű járásbíróság, miután az önkormányzattól a magyar állam megvásárolta az ehhez szükséges, közel négyezer négyzetméteres telket – mondta el a Tatabányai Törvényszék elnöke az MTI-nek.

Csorba Zsolt Ödön tájékoztatása szerint az új létesítményt a mai bírósági igények szerint valósíthatják meg: a kétszintes épület földszintjén helyet kap egy – a lakosság számára elérhető – ügyfélcentrum, valamint a távmeghallgatáshoz szükséges helyiség és a tárgyalók.

Az új járásbíróság emeletén helyezik el a szervezet húsz dolgozóját, valamint az épület egyik részében alakítják ki a központi megyei irattárat. A telek Tata belvárosának közelében található, elérhető busszal és vasúttal, valamint elegendő parkolót biztosít az ügyfeleknek és a dolgozóknak.

Az elnök tájékoztatása szerint a tervezés 2020-ban indul, az új bíróság átadása az OBH középtávú fejlesztési koncepciójában szerepel. A Tatai Járásbíróság jelenleg egy a nyolcvanas években épült ingatlanban, szűkös körülmények között dolgozik, mert az épületen több szervezettel osztoznak.

Komárom-Esztergom megye bírósági szervezeteiben 76 bíró és további közel 300 munkatárs dolgozik, Esztergomban, Komáromban, Tatán és Tatabányán. A Tatai Járásbíróságon kívül mindegyik épület felújított, Komáromban és Esztergomban az ingatlanok műemléki jellegűek, eredetileg is bíróságnak épültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.