Új szemléletű Trianon-kiállításra várják az iskolásokat

Történelmi roll-upokon mutatja be a trianoni döntést és annak hatásait a Magyarságkutató Intézet. A különleges kiállítás az összetartozás napjára készül.

Magyar Nemzet
Forrás: MKI2021. 05. 31. 10:01
null
Nagykanizsa, 2020. június 4. Nemzeti színû zászlókból kirakott Nagy-Magyarország-térkép a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezés után a felújított nagykanizsai Eötvös téren 2020. június 4-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trianon előzményeit, a trianoni döntést, annak száz éves hatásait bemutató, 24 roll-upból álló, komplex kiállítást készített a Magyarságkutató Intézet (MKI) kifejezetten a fiatal korosztálynak.

Az MKI várja azon iskolák jelentkezését, melyek egy rendhagyó történelemórán szeretnék megismertetni a magyar történelem ezen időszakát a tanulóikkal.

„A Magyarságkutató Intézet célja a lehetőség biztosításával, hogy június 4-én, az összetartozás napján, Trianon 101. évfordulóján az iskolák minél több ismeretterjesztő eszközzel,

a felnövekvő generáció minél nagyobb tudással, hiteles információval a birtokában ismerje meg, emlékezzen a Magyarországgal, a magyar nemzettel 1920. június 4-én, 101 évvel ezelőtt történtekre” – olvasható a felhívásban.

Az iskolák jelentkezését az [email protected] e-mail címre várják, a kiállítandó terület bemutatásával. Az intézet jelezte, hogy a roll-upok felállításához minimum 25 méter beltéri hely szükséges.

Közölték azt is, hogy a beérkezett jelentkezésekről május 31-én és június 1-jén döntenek, a roll-upok kiszállítása pedig június 2-án és 3-án történik.

Részletek a sorozatból:

Fotó: Magyarságkutató Intézet (MKI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.