Újabb fejlesztés történt a veszprémi állatkertben

Állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, valamint a személyzetnek jobb munkakörülményeket biztosító épületegyüttest adtak át a veszprémi állatkertben, a beruházás a Modern Városok Program részeként valósult meg.

Forrás: MTI2019. 05. 21. 22:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi átadó ünnepségen az intézmény igazgatója elmondta, hogy az uniós program keretében az elmúlt másfél év során 2,5 milliárd forintos fejlesztés történt, ebből 800 millió forintot fordítottak a négy épületegyüttesből álló beruházásra.

Kifejtette: az 1800 négyzetméteres épületegyüttesben az állatorvosi rendelőn és a takarmánykonyhán kívül az érkező állatok fogadására alkalmas karantén, kórterem és az 50 fős személyzet munkáját segítő öltöző és étkező kap helyet.

Hozzátette: az épület tetején napkollektorokat helyeztek el, a vízellátást pedig részben az esővíz összegyűjtésére alkalmas tartályok segítségével biztosítják.

A Modern Városok Program korábbi beruházásaiként a 30 hektáros állatkertben megvalósult egy új oroszlánház, medvekifutó, valamint két új ház és kifutó patás állatok számára. A következő időszakban az állatkert fejesvölgyi területén várható fejlesztés – fűzte hozzá Török László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.