Újabb közlekedési sávokat vonnak el az autósoktól Karácsonyék

Holnaptól a Hegyalja úton buszsávokat alakít ki a BKK, mindenkit arra kérnek, használja a tömegközlekedést.

2021. 06. 18. 14:55
null
Átsuhannak a dugókon, és senki nem tudja, ki vezeti a járművet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Lánchíd felújítása miatt június 19-től, szombattól változások lesznek a Hegyalja úton: többek között összefüggő buszsáv jön létre a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányában” – írja lapunk számára eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. A kommüniké értelmében

holnaptól újabb forgalmi sávokat vonnak el az autósoktól, Budapest egyik legforgalmasabb útján így még jobban megnövekedhet az áthaladási idő.

A lezárástól azt várják, hogy csúcsidőben 5-8 perccel hamarabb érjenek át a buszok a pesti oldalra, mint a jelenlegi helyzetben. Azt is ígérik, hogy újrahangolják a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat, „kifejezetten az új forgalmi helyzethez igazítva”, emellett átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, ezzel is csökkentve az Erzsébet híd előtti torlódást. Szerintük az autóval való átjutás ideje nem fog változni, de azért

azt javasolják a Budapestre érkezőknek, hogy aki teheti, a Belváros felé a közösségi közlekedést vegye igénybe, ezzel is csökkentve a főváros forgalmi terhelését.

Karácsony Gergely megválasztása óta módszeresen üldözi a budapesti autósokat, számos intézkedéssel tört már borsot az autósok orra alá, erről ITT írtunk részletesebben.

Az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány harmadik hulláma utáni újraindulással pedig

a dugók is egyre elviselhetetlenebb méretűvé kezdenek duzzadni Budapest utcáin.

Egy interneten terjedő videó tanúsága szerint az ezzel járó kellemetlenségeket az autósok egyértelműen Karácsony Gergely számlájára írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.