Vádat emeltek a saját pártfogóját agyonverő férfi ellen

Addig ütlegelte lapáttal az idős embert, míg bele nem halt a sérülésekbe.

2020. 05. 26. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki bosszúból megölte azt az idős embert, aki korábban többször is segített rajta – tudatta Szabó Ferenc főügyész.

A vád lényege szerint az elkövető rendkívül szegényes körülmények között élt és évek óta végzett házkörüli munkákat egy kilencvenéves férfinál és élettársánál, akik emellett ennivalóval is segítették őt. Ennek ellenére a férfi az idős embert többször is meglopta, ami miatt több eljárás is folyt ellene.

Az egyik ilyen eljárás miatt az elkövető megharagudott a sértettre és bosszúból meg akarta őt verni. 2019. márciusának egyik éjszakáján ebből a célból megjelent a sértett házánál, majd a padláson keresztül behatolt a lakótérbe, a zárt szobaajtó ablakát betörve a hálószobába ment és az ott alvó sértettekere támadt. A zajra felébredő férfi sértettet egy lapáttal testszerte, legalább harminc alkalommal megütötte illetve bal vállán egy késsel is megszúrta. Az eszméletét vesztő férfi után a szintén felébredő nőre támadt, akit először megütött, majd szexuális cselekményre akart rávenni. Miután a sértett ezt visszautasította a vádlott magához vette a ház kulcsait és a férfi sértett mobiltelefonját, majd távozott a helyszínről.

A női sértett az elkövető bántalmazása következtében kéztörést és arcsérülést, míg a férfi sértett több testtájékon is csonttörést valamint szúrt sérülést is elszenvedett. Az idős férfi a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette, kifosztás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.