Várják az építészeti terveket a Pázmány új campusához

Fürjes Balázs lesz az építészzsűri elnöke, tizenkét versenyző leadott pályázatai közül választanak majd.

Forrás: Facebook2021. 07. 22. 18:15
FRJES Balzs
Hét évvel ezelőtt láttak neki a rendrakásnak és újjáépítésnek Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét izgalmas építészeti tervet várunk. Lássuk, kiktől jönnek majd ezek! – írta mai Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár, aki az építészzsűrit elnökli, kiemelte, hogy ma egy lépéssel közelebb kerültek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának létrejöttéhez.

– Lezárult a campus bővítéséről szóló tervpályázat részvételi szakasza. Tizenkét pályázó indulhat, tizenkét izgalmas tervet várunk.

Íme a lista: https://ppkecampustervpalyazat.hu/#/candidates – írta posztjában.

https://www.facebook.com/furjesbalazsbp/photos/a.101748618101117/335217781420865/

Fürjes Balázs emlékeztetett: Józsefváros szívében, a Palotanegyedben a pázmányos diákok számára

egy új, modern egyetemi campust hoznak létre: laborokkal, műszaki és informatikai kutatóközpontokkal.

– De nemcsak egy korszerű campus épül, egy zöldfelületekkel tagolt, szellős közösségi tér is létrejön – tette hozzá.

Sok kiváló magyar tervezőiroda mellett világhírű külföldi irodák is pályáztak, és látnak fantáziát abban, hogy egyetemet építsenek Budapesten – számolt be róla az államtitkár. Kiemelte, hogy a kiemelkedő szaktudás, a bizonyított tapasztalat hasonló épületek tervezésében (korábbi tapasztalat oktatási és egyházi épületek tervezésében, minimum nettó tízezer négyzetméter szintterülettel) és a korábbi eredmények, szakmai elismerések is szükségesek voltak ahhoz, hogy egy tervezőcsapat továbbjusson.

Fürjes Balázs. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az elmúlt húsz évben sok szép városépítő munkám volt: egyetemek, parkok, múzeumok, sportlétesítmények.

Fiatalok számára egyetemet építeni mindig különösen kedves a szívemnek.

Nagy megtiszteltetés, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a MOME, a magyar dizájnegyetem új campusa után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem campusbővítését is irányíthatom. Fiatalokkal fiataloknak építeni kicsit engem is fiatalon tart – a tréning nagy részét amúgy is megkapom 21 és 18 éves nagy gyerekeimtől…” – részletezte Fürjes Balázs, egyúttal pedig gratulált azoknak az építészirodáknak, amelyek a tervpályázat második fordulójába jutottak. – Jó versenyzést nekik, és sok sikert ahhoz, hogy jobbnál jobb pályaművek szülessenek! – zárta bejegyzését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.