Segítik az újbudai egészségügyi dolgozókat

A kerületi szakrendelő dolgozóinak adott át védőeszközöket Simicskó István, Újbuda Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. A koronavírus járvány elleni védekezésben nélkülözhetetlen eszközöket a kormánypárti politikus kínai kapcsolatait kamatoztatva szerezte be.

2020. 04. 07. 18:26
null
Az eszközöket a politikus kínai kapcsolatait kamatoztatva szerezte be
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent Kristóf Szakrendelőbe, a háziorvosoknak és a gyermekorvosoknak hoztunk szájmaszkokat, mert az egészségügyi védekezés sikere nagymértékben múlik azon, hogy elegendő számú védekezéshez szükséges eszközzel rendelkezünk-e – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a XI. kerület országgyűlési képviselője. A Fidesz-KDNP politikusa elmondta, akciójukkal a kerületi alapellátásban dolgozók munkáját szeretnék segíteni, hogy nagyobb biztonságban és egészségben tudják végezni a betegekkel való kapcsolattartást és a gyógyítást. – Sajnos volt már egy eset Gazdagréten, ahol egy háziorvos COVID-19 tesztje pozitív lett, így fokozottabb odafigyelésre van szükség, már ezen a szinten is – emlékeztetett.

Simicskó István szerint három olyan hivatás van, melyet mindig, minden társadalomnak, minden államnak meg kell becsülnie: a pedagógusokat, tanárokat, óvónőket, akik a gyermekeink felnevelésében a legfontosabb szövetségeseink. A biztonságunkat megőrző, azt felügyelő rendőröket, katonákat és tűzoltókat, akik értünk a veszélyt is vállalják, hazánkat akár az életük árán is megvédik. Valamint az egészségügyi dolgozókat, orvosokat, ápolókat, hiszen amikor betegek vagyunk, akkor rájuk számíthatunk, mivel ők rendelkeznek a gyógyítás képességével.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az egészségügyben dolgozókra figyeljünk, hiszen ők azok, akik legjobban kitettek – az időseken túl –, hiszen sok beteggel találkoznak. Tartalmas és mindkét fél számára hasznos beszélgetést folytathattunk az orvosokkal, gyermekorvosokkal, többek közt az Újbudai Háziorvosi Klub vezetőjével, dr. Luigitsch Ildikóval. A jelenlévők beszámoltak az eddigi személyes tapasztalataikról, továbbá, hogy mire lenne még szükségük az alapellátásban. Igyekszünk ezeknek a problémáknak a megoldásában is segítségükre lenni – sorolta Újbuda országgyűlési képviselője.

Az eszközöket a politikus kínai kapcsolatait kamatoztatva szerezte be

A most átadott védőeszközök kapcsán elmondta: Kína komoly tapasztalatot szerzett a járvánnyal kapcsolatban és hatékony intézkedéseket hozott a válság kezelésére, most a világ valamennyi országa tőlük várja a segítséget, ezért is gondoltak arra, hogy a XI. kerület testvérvárosával, Xiuzhouval felveszik a kapcsolatot. – A személyes jó kapcsolat okán és az Európa Kapuja V4-Kína Egyesület közreműködésének köszönhetően több ezer védőmaszkot kaptunk tőlük. Ennek a szétosztását végezzük most azért, hogy az újbudai egészségügyi dolgozók védettségét javítsuk, és ezzel együtt végső soron a kerületi polgárok biztonságosabb ellátásához járuljunk hozzá, megóvjuk életüket és egészségüket – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: folytatjuk ezt a munkát, hiszen fontos, hogy az egészségügyben dolgozók el legyenek látva kellő védőfelszereléssel, védőeszközökkel, védőruházattal.

Simicskó István arról is beszélt, hogy nem győzik hangsúlyozni, hogy aki teheti, maradjon otthon, de ha mégis ki kell mozdulnunk, tegyünk meg mindent, amivel megvédhetjük magunkat és embertársainkat. – Ezzel tudjuk leginkább megóvni és tehermentesíteni a betegekért küzdő egészségügyi dolgozókat. Most értük is össze kell fognunk! Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra! – kért mindenkit a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.