Véres víz folyt a VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi autójából

VV Fanni teste 12–16 órát hevert B. László autójának csomagtartójában. Az autó csurom vér lett, az autómosó szerint percekig folyt a véres víz az autóból, amikor magasnyomású vízsugárral kitisztította. Ennek ellenére megállapították, a fennmaradó vérnyomok a lánytól származnak.

2021. 02. 15. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazságügyi szakértők meghallgatásával és horrorisztikus részletekkel folytatódott hétfőn a Fővárosi Törvényszéken a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. László büntetőpere. A bűnügyi felügyelet alatt lévő vádlott a legutóbbi tárgyaláshoz hasonlóan ezúttal is elkésett, amit azzal magyarázott az őt számonkérő bírónőnek, hogy a bokáján lévő nyomkövető szerkezettel volt problémája, és csak késve tudott elindulni a számára tartózkodási helyül kijelölt dunaújvárosi lakásból.

A bizonyítási eljárás során ismét lejátszotta a bíróság a prostituáltként dolgozó VV Fanni munkahelyének helyt adó luxuslakópark mélygarázsában készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy B. László karjaiban viszi az aléltnak tűnő lány testét az autójához. A felvételről megkérdezték az egyik szakértőt, hogy szerinte halott már a nő vagy sem. A szakértő szerint jól látszik, hogy a teste ernyedt, a karjai lelógnak, de a hullamerevség még nem látható. Csak egy a biztos, hogy a B. László által cipelt személy magatehetetlen volt.

A szakértő azt sem zárta ki, hogy a felvétel idején már halott volt VV Fanni, de akkor is csak percekkel azt megelőzően veszthette az életét.

A garázs biztonsági kameráinak a felvételén jól látszik, hogy a vádlott cipeli a magatehetetlen VV Fanni testét. Fotó: Fővárosi Törvényszék

 

A tárgyaláson elhangzott, hogy a nyomozati iratok szerint a lány teste 12–16 órát lehetett B. László csomagtartójában. A bírónő kérdésére a szakértő megerősítette, hogy az időközben kialakult hullamerevség ellenére a vádlott ki tudta emelni a testet a csomagtartóból.

Korábban megírtuk, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Utah államból küldött speciális ügynököket, akik műholdak adatai alapján pontosan meghatározták, hogy B. László hol állt meg az autójával a Duna-parton. A vádirat szerint itt dobta be a lány testét a folyóba.

Múlt héten a nyomozás egyik résztvevője azt mondta a bíróságon, a holttest szerinte még a vízben lehet, és van remény arra, hogy megtalálják a maradványokat.

A mai bizonyítási eljárás során kiderült az is, hogy B. László a vád szerint a gyilkosság után autómosóhoz vitte a személygépkocsiját, ahol nagy nyomású vízzel kitakarították a járművet.

Az autómosó vallomása szerint percekig folyt az autóból a véres víz.

B. a szakembernek is azt mondta, amit a nyomozóknak, nyers húst szállított a csomagtartóban, attól lett véres az autó. A szerológus igazságügyi szakértő azonban azt állapította meg, hogy az alapos vízborotvás autómosás ellenére vérmikronyomokat tudtak rögzíteni a csomagtartóból. Az ebből nyert DNS-minta pedig egyezik a lánytól származó hajszálakból nyert profillal. Azaz B. László autójának csomagtartóját VV Fanni vére szennyezte be.

A felvétel időpontjában még letartóztatásban volt B. László. A 35 éves férfira akár életfogytiglani fegyházbüntetés is várhat.
Fotó: Blikk/Fuszek Gábor

Az ügyészség szerint B. László a vádbeli időszakban állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, de költekező életmódot folytatott. Ezt csak úgy volt képes fenntartani, hogy rendszeresen kért kölcsön barátaitól és ismerőseitől, így jelentős tartozásokat halmozott fel. A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett (VV Fanni) jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről.

Elhatározta, hogy megkísérel pénzt szerezni a sértettől, de VV Fanni elzárkózott a személyes találkozótól. Mivel a vádlottnak továbbra is sürgősen pénzre volt szüksége, ezért úgy döntött, hogy azt akár erőszakos úton is megszerzi tőle. A nő végül beengedte a lakásába B. Lászlót 2017. november 20-án este. A vád szerint ekkor a férfi az ott lévő értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon bántalmazta VV Fannit. A fellelt értékeket és a magatehetetlen sértettet ezt követően a gépkocsijával elszállította a helyszínről. A vád szerint a bántalmazás következtében elhunyt sértett holttestét B. László összekötözte, majd koloncot erősített rá és a Dunába dobta.

Az ügyészség az előkészítő ülésen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.