Vette a kalapját Botka László elítélt helyettese

2019. 05. 24. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes és családi okokra hivatkozva lemondott az alpolgármesteri tisztségéről Solymos László (MSZP) Szegeden – erről jelent meg tegnap rövid bejegyzés a város honlapján. A Szeged.hu-n hozzátették: a politikus feladatköreit Szentgyörgyi Pál és Nagy Sándor alpolgármesterek vették át. Ennél bővebben nem indokolták Solymos távozását, így nem tudni, a politikus döntésének van-e köze ahhoz, hogy a szegedi parkolóbotrányban másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék jövő csütörtökön tartja a per első tárgyalását.

Emlékezetes, a szegedi parkolási perben a Gyulai Járásbíróság első fokon felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábort, Botka László MSZP-s polgármester kabinetfőnökét.

Az ügyben annak idején Szabó Bálint jogász tett feljelentést, aki a másodfokú tárgyalás kapcsán a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: arra számít, hogy a bíróság már az első tárgyalási napon ítéletet hoz az ügyben. A parkolási perben első fokon elítélt három vádlott közül nem Solymos az első, aki bejelentette a távozását. Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyző februárban közölte, hogy március elsejével nyugdíjba vonul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.