Virágba borul Gazdagrét a Föld napja alkalmából

A KDNP és a Ficsak, a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület közös virágosztási akciót szervezett Gazdagréten a Föld napja alkalmából. Simicskó István, aki a városrész országgyűlési képviselője, elmondta: minden faültetés, virágültetés a jövő nemzedékét szolgálja.

Magyar Nemzet
2021. 04. 22. 17:46
null
Fotó: Buza Virag Forrás: KDNP frakció
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt számára különösen fontos a Jóisten által teremtett világ, a környezetünk megóvása – jelentette ki a párt országgyűlési frakciójának vezetője, abból az alkalomból, hogy a Föld napja kapcsán virágosítási akció kezdődött csütörtökön a főváros XI. kerületében, Gazdagréten.

Simicskó István a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület közös kezdeményezésének megnyitóján azt mondta:

minden faültetés, virágültetés a jövő nemzedékét szolgálja és a természet megbecsülésén keresztül jó példát mutat gyermekeinknek is.

A képviselő ismertette, hogy a mostani kezdeményezés során több ezer virágpalánta és két tonna virágföld kerül kiosztásra Gazdagréten. Az összeállított csomagokat a társasházak képviselői vehetik át, és ők ültetik majd el a növényeket az épületek környezetében. A szervezők célja felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek lehetősége van tenni a környezet védelméért.

Simicskó István és Király Nóra (középen) a Föld napja alkalmából hívta fel a környezetvédelem fontosságára a figyelmet
Fotó: KDNP-frakció

– Kiemelt feladatunk, hogy gyermekeinkben tudatosítsuk, mennyire értékes kincs a minket körülvevő természet – mondta lapunknak a kezdeményezés kapcsán Simicskó István, és hozzátette: nekünk kell példát mutatni a fiatalabb generációknak, hogyan óvhatják meg a Föld értékeit.

– Kereszténydemokrata politikusként vallom, komoly felelősséggel tartozunk a teremtett világért, melynek gondozását Isten az emberre bízta. Fontos megértenünk, hogy bár rendelkezhetünk a Föld ajándékaival, azokat nem szabad kizsákmányolnunk, hanem a természettel közösségben élve, jó gazda módjára kell gondját viselnünk. Ez a nap erről is szól

– fejtette ki a KDNP frakcióvezetője.

A Zöld Követ Egyesület, a FICSAK 11 Alapítvány és a Gazdagréti Összefogás Egyesület együttes célja, hogy a helyi közösség építése és erősítése mellett, a környezettudatos életmódra is felhívja a figyelmet – mondta Király Nóra, a kezdeményezés egyik ötletgazdája. A Ficsak és a Zöld Követ Egyesület alapítója beszámolt róla, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt sajnos nem tudták megtartani a virágadományozást. – A hosszú hónapok bezártsága után most még nagyobb szüksége van a gazdagréti embereknek erre a szemet gyönyörködtető akcióra – húzta alá Király Nóra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.