Visszanyerte régi fényét az I. kerület

A kerületben megújultak a városközpontok, elsőként a Corvin tér, ahol felújították a Hagyományok Házának helyet adó hajdani Budai Vigadó épületét is.

Magyar Nemzet
2019. 10. 08. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy év után is nagyon sok terve van még az I. kerülettel Nagy Gábor Tamásnak – közölte hétfőn a városrész polgármestere, a Fidesz-KDNP jelöltje az elmúlt több mint két évtized eredményeiről számot adó kiadvány bemutatóján.

A politikus emlékeztetett: a kerületben megújultak a városközpontok, elsőként a Corvin tér, ahol felújították a Hagyományok Házának helyet adó hajdani Budai Vigadó épületét is. A budai Vár műemlékházainak felújítására a 21 év alatt közel 12 milliárd forintot költött az önkormányzat. Az eredmények közül számára „a legfontosabb érzelmi kérdés” a Várkert Bazár rendbehozatala volt – jelentette ki a polgármester, majd elmondta: nagyon büszke arra, hogy meg tudták győzni a kormányt arról, ne privatizálja, ne hagyja sorsára az épületet, hanem kormányzati és európai uniós források bevonásával hozzák rendbe. Ezzel párhuzamosan elkészült a Mátyás-templom, a Szentháromság tér, valamint a vári kövezetek felújítása – közölte.

Nagy Gábor Tamás kiemelte: a kerület méltán lehet büszke a szociális ellátórendszerére is. Példaként említette, hogy az egyedül élő időseknek jelzőrendszeres házi segítségnyújtás is rendelkezésükre áll. Megjegyezte továbbá, hogy a fővárosban elsőként vették fel a küzdelmet a Budapestet korábban elborító graffitik ellen, s tiltották ki a játszóterekről és sportpályákról a dohányzást, valamint az elsők között ösztönözték az elektromos közlekedési eszközök használatát.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.