Zimbabwéért imádkoznak az idei ökumenikus világimanapon

Forrás: MTI2020. 03. 04. 18:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Afrikáért, azon belül Zimbabwéért imádkoznak a keresztények az idei ökumenikus világimanapon, pénteken – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Fischl Vilmos elmondta: 2020-ban a világimanap központi gondolata a „Kelj fel és járj!” ige János evangéliumából. Ez arra szólítja fel a keresztényeket szerte a világban, hogy merjenek változtatni életükön – tette hozzá.

A világimanapot minden év márciusának első péntekén tartják, ezen a napon a gyülekezetekben nemcsak imádkoznak, hanem az adott ország kultúrájával, népviseletével, gasztronómiájával ismerkednek. A résztvevők az ökumenikus tanács kiadványainak segítségével készülhetnek erre az alkalomra – mondta.

Kitért arra, az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg azzal a céllal, hogy a világ keresztényei összefogjanak egy országért és imádkozzanak. Magyarországon 35. alkalommal szervezi meg az eseményt a MEÖT.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.