Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP

Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP – mondta a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője hétfőn Budapesten újságíróknak.

Forrás: MTI2019. 10. 28. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rozgonyi Zoltán, az önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése előtt arról beszélt, hogy a sajtóban megjelentek szerint Horváth Csaba (Momentum-Dk-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester egy új képviselő-testületi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) terjesztett volna be, és ezzel minden pénzügyi és gazdasági ügyben magához kívánta vonni a döntés jogát, illetve szűkebb körben, bizottsági szinten próbálta ezeket a kérdéseket tárgyalni, csorbítva ezzel a képviselő-testület és a képviselők jogait.

Mint mondta, már a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely korábbi polgármestersége alatt is nyilvánvaló volt, hogy a kerület „a baloldalon belüli harcok színtere”. Erről egyébként Karácsony Gergely beszélt még polgármesterként, amikor „a szocialisták pénzszivattyúját” is említette egy nyilvánosságra került beszélgetésben – fűzte hozzá Rozgonyi Zoltán.

Úgy fogalmazott: „most, hogy szocialista polgármestere lett Zuglónak, még nagyobb fokozatba kívánják kapcsolni a jelek szerint ezt a pénzszivattyút”.

Rozgonyi Zoltán teljes mértékben károsnak nevezte, hogy 100 millió forintos összeghatárig bizottság döntsön ingatlanok értékesítéséről, miközben korábban ez a képviselő-testület hatáskörbe tartozott.

Rozgonyi Zoltán szerint két dolgot jelez az a folyamat: az egyik, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért; a másik pedig az, hogy a fideszes önkormányzatok által felhalmozott forrásokra vélhetően rá akarják tenni a kezüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.