Zuglói Fidesz: Karácsony Gergely egyre nagyobb káoszba lavírozza magát

A polgármester továbbra sem tett semmit a napi egymillió forintos kárt okozó parkolási szerződések felmondása ügyében – mondta a kormánypártok XIV. kerületi önkormányzati képviselője.

Forrás: MTI2019. 05. 31. 15:18
null
Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló gazdálkodása ezer sebből vérzik – mondta Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) XIV. kerületi önkormányzati képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kijelentette, a polgármester egyre nagyobb káoszba lavírozza magát, miközben továbbra sem tett semmit a napi egymillió forintos kárt okozó zuglói parkolási szerződések felmondása ügyében.

Hozzátette: csütörtökön szembesültek vele, hogy az önkormányzat tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal, a parkolási bevételek 338 millió forinttal maradtak el a tervezettől, a bérleti díjakból pedig több mint egymilliárd forintos kintlévősége van az önkormányzatnak.

Még a kerületi jegyző is azt mondta a 2019. évi zuglói költségvetésről, hogy sanyarú, egy alföldi közepes mezővárosban is jobb az óvodák, bölcsődék és egészségügyi ellátórendszer helyzete, mint amit Zugló önkormányzata meg tud engedni magának – fogalmazott.

Zugló rossz pénzügyi helyzetének egy oka van: „Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére, egyszerűen képtelen vezetni és üzemeltetni ezt a kerületet” – hangoztatta Kovács Balázs.

A politikus hozzátette: „számos kifizetetlen számla tornyosul” a polgármesteri hivatalban, tagdíjakat, jogi szerződések díját sem fizették ki, de nem fizették ki egy olyan beruházás tervezői díját sem, amit két hónapja a polgármester átadott.

Jelezte: információjuk szerint az egyik szállító a bíróságnál kezdeményezte az adósságrendezési eljárás megindítását. „Ha elindul, Zuglóval szemben a hivatalos csődeljárás kezdetét veszi” – fogalmazott, rámutatva: fővárosi kerülettel szemben még soha nem kezdeményeztek adósságrendezési eljárást, az olyan, mint gazdasági társaságoknál a csődeljárás, és gyakorlatilag „gyámság alá veszik a zuglói költségvetést”.

Kovács Balázs tájékoztatása szerint a zuglói önkormányzat a saját cégeit sem fizeti ki: a Zuglói Városüzemeltető Zrt.-nek több mint félmilliárddal tartozik az önkormányzat, a Zuglói Filharmónia Nonprofit Kft.-nek pedig olyan sok adóssága gyűlt össze, hogy a könyvvizsgáló korlátozó záradékkal látta el a cég tavalyi beszámolóját.

Arra a kérdésre, hány cég felé tartozik az önkormányzat, a politikus elmondta: három hete közérdekű adatigényléssel fordult a polgármesterhez az ügyben, de a mai napig nem kapott választ. A normális kerületi gazdálkodás lényege a naprakész nyilvántartás a követelésekről és kintlévőségekről, és úgy sejtik, „komoly problémákat akar a titkolózással elfedni a polgármester” – tette hozzá.

Kovács Balázs kiemelte: a mostani zuglói vezetésben nem látnak garanciát arra, hogy menedzselni tudná Zugló gazdálkodását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.