Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja

Címke: áfa

11 cikk 1/2 oldal

Dúskál az áfabevételben az államkassza

Évről évre egyre nagyobb összeg érkezik be a közkasszába általános forgalmi adó címen – ez derül ki a pénzügyi tárca elmúlt időszakban készített összesítéseiből.

Áfa: Nagyon rövid idő alatt jelentős a tisztulás

A kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek köszönhetően 2018-ra, az Európai Unióban is példaértékű módon, egy számjegyűre zsugorodott az adóelkerülés mértéke.

Hozza a pénzt az államnak

Valósággal ömlenek az adóforintok a közkasszába. A legfrissebb adatok alapján január eleje és július vége között majdnem 7900 milliárd forint futott be az államkincstárba a hat legnagyobb adóból.

Rés a vámon

Szakértők szerint évente 560 millió kínai csomag érkezik Európába csak az AliExpressen keresztül, és ennek 97 százaléka esik adó- és vámmentes kategóriába.

Hatvanmilliárdért pereltek

avaly 1200 pert indítottak a cégek és a magánszemélyek az adóhivatal döntései ellen, a jogviták összesen hatvanmilliárd forint sorsának rendezéséért vették kezdetüket.

A fővárosban tartanák a fapadosokat

Nem támogatják a turizmus szereplői a fapados repülők kitelepítését a fővárosból, mert úgy látják, taktikailag elhibázott lépés lenne a rekordforgalmat bonyolító stratégiai iparág jövője szempontjából.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …