Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 21., szerda, Sámuel, Hajna napja

Címke: árvíz

134 cikk 1/14 oldal

Sokan meghaltak a heves esőzések okozta áradásokban az indiai Keralában

Legalább tizenhét ember halt meg a délnyugat-indiai Kerala tagállamban a monszunesőzések okozta árvizekben, az áradások és földcsuszamlások miatt több mint 22 ezer embert kellett kimenekíteni otthonából – jelentette az ND televíziós csatorna pénteken.

Özönvízszerű esőzés okozott több halálos áldozattal járó árvizet Közép-Kínában

Özönvízszerű esőzés következtében kialakult árvíz sújtotta vasárnap éjszaka a Közép-Kínában fekvő Hupej tartomány Hofeng járását, ahol kilencen életüket vesztették, és hétfőn még további négy embert kerestek a mentőalakulatok – jelentette a helyi sajtóiroda közlésére hivatkozva a China Daily című kínai pártlap.

Emelkedett a kínai földcsuszamlás halálos áldozatainak száma

Jelentősen emelkedett a keddi kínai földcsuszamlás halálos áldozatainak száma, a legfrissebb értesülések szerint 29-en vesztették életüket a természeti csapásban és 22 ember tűnt el – számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség szombaton.

Bangladesben több százezer embernek kellett elhagynia otthonát az árvizek miatt

A heves esőzés következtében megáradt folyók legkevesebb négy védőgátat törtek át a dél-ázsiai Bangladesben. A víz több tucat települést is elárasztott, emiatt 400 ezer ember kényszerült lakhelye elhagyására – közölték pénteken helyi tisztviselők, hozzátéve, hogy ez az elmúlt években tapasztalt legsúlyosabb áradás.

Tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat árvizek miatt Dél-Kínában

Az elmúlt napok súlyos esőzései következtében kialakult árvizek miatt mintegy 77 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát Dél-Kínában – jelentette a China Daily kínai pártlap csütörtökön a katasztrófavédelmi minisztériumra hivatkozva, hozzátéve, hogy a szélsőséges időjárás összesen csaknem 1,63 millió embert érint.
134 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.