Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: betegség

126 cikk 1/13 oldal

Pókméreggel a malária ellen

Kutatók kissé megpiszkálták az egyik gombafaj génállományát, amivel elérték, hogy az gyorsan elpusztítja a maláriát terjesztő szúnyogokat.

Fejleszteni kell az onkológiai ellátásszervezést

Az onkológiai ellátás minőségével elégedettek a betegek, ugyanakkor problémát jelent, hogy többen sokáig bolyonganak a rendszerben az egyes ellátási szintek között.

A magyar Európa legelhízottabb nemzete

Az elhízás nemcsak önmagában veszélyes a szervezetre, hanem kimutatták, hogy szoros összegfüggésben van több krónikus betegséggel is.

A kullancsokat minél hamarabb el kell távolítani

A testben talált kullancsot minél hamarabb el kell távolítani, mert a betegségek kialakulásában nagy jelentősége van annak, hogy mennyi idő telik el a csípés és az eltávolítás között – közölte Földvári Gábor parazitológus kutató az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Műteni kell Jarmo Tolvanent

A magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya elmondta: szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van ahhoz a problémához, ami a vb előtt jelentkezett.

Leonardo da Vinci betegségének titkát fedhették fel

Egy esés következtében izomsorvadást szenvedhetett Leonardo da Vinci jobb karja (1452-1519), ez okozhatta a reneszánsz képzőművész, polihisztor jobb kezének lebénulását – vélik olasz orvosok, akik elméletüket a Journal of the Royal Society of Medicine című folyóiratban tették közzé.
126 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.