Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: betegség

47 cikk 1/5 oldal

Nehezen azonosítható, de jól kezelhető betegség

Nehezen azonosítható, de jól kezelhető betegségre hívja fel a figyelmet a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) a nemzetközi Gaucher-naphoz kapcsolódva.

Szembenézések

Három ember, három különböző sors, egy dolog mégis közös bennük: óriási feladatot kaptak az élettől. Mindhárman elvesztették látásukat.

Egyre többen járnak szűrővizsgálatokra

A betegeknek átlagosan hatvan százaléka a rák előrehaladott stádiumában kap diagnózist, ez azonban rendszeres szűrésre járással javítható lenne.

A virulencia csökkenése is segíthet

Évente még mindig több mint kétszázmillió maláriás megbetegedés fordul elő, és körülbelül 435 ezer ember – többnyire gyermek – hal meg.

Teljesen védettek a nem dohányzók hazánkban

Világszerte ötből csupán egy ember egészségét védi a teljes dohányzási tilalom a nyilvános helyiségekben és a munkahelyeken, azonban hazánk az egyik a legjobb mutatóval bír ezen a területen.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …