Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 8., szerda, Dénes napja
HÍR TV - Sajtóklub:A legjobb intézkedések születtek

Címke: bolt

23 cikk 1/3 oldal

Jól vizsgázott a kiskereskedelem

A komfort­zónán túli korlátozás miatt érzett kezdeti feszültség mellett a vásárlók tudomásul vették és követték az időseket kímélő átmeneti intézkedést.

Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap

A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Egyre fegyelmezettebbek a vásárlók

Alábbhagyott a felvásárlási láz, és további pozitív változás, hogy egyre kevesebb idős ember és gyermek jelenik meg az üzletekben.

A házakat is járják a kereskedők

A kormány azért, hogy megkönnyítse az ellátólánc működését az ország minden szegletében és segítse az otthon maradók kiszolgálását, könnyítette az üzleten kívüli kereskedelem szabályait.

Fékezte vásárlásait a lakosság

Úgy tűnik, az összehangolt előkészületek megtették a hatásukat: már nem érződik pánikhangulat a vásárlók körében, a kereskedők pedig pótolták a jobban forgó tartós élelmiszereket a polcokon.

A boltokban hasznosult a béremelés

Ahogy azt a piac egész évben mutatta, tavaly rendkívüli időszakot produkált a magyarországi kiskereskedelem, a reálbérek nagyarányú erősödése a lakossági vásárlásokban éreztette leginkább a hatását.

Pluszpénz tartja sakkban az áruházi dolgozókat

Az alapbéren felül kínált pluszjuttatások ígéretével, illetve azok megvonásával tartják sakkban az áruházak dolgozóit a nagy multinacionális láncok – tudta meg a Magyar Nemzet.

Röpködnek a számok a Tescónál

Kedden kezdődnek a 2020-as bértárgyalások a hazai kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjénél, a Tesco áruházláncnál két szakszervezet képviseli a munkavállalói érdekeket.

Erős lesz az év végi GDP

Az év végi ünnepek előtti hónap volt a második legerősebb az év során, novemberben ugyanis már erősen felfutottak a lakossági vásárlások.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …