Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 21., kedd, Ágnes napja

Címke: Donald Tusk

41 cikk 1/5 oldal

Tusk a Fideszről egyeztetett a bölcsekkel

A bizottságot még tavaly márciusban állították fel, hogy a Fidesz néppárti tagságáról folytasson vizsgálatot. Tagjai a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering, illetve az osztrák Wolfgang Schüssel.

A Fidesz maga határoz a sorsáról

Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét – mondta Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek.

Lezárult az uniós tisztújítás

Charles Michel személyében másodszorra van belga vezetője a tagállami állam- és kormányfőket tömörítő testületnek: 2009 és 2014 között Herman van Rompuy volt a tanács első embere.

Tusk: Vannak közös céljaink Orbánnal

Egyáltalán nem a magyar kormánypártnak címezte Donald Tusk az Európai Néppárt zágrábi tisztújító kongresszusán elmondott beszédét, amelyben harcot hirdetett a populizmus ellen.

Csörte: Együtt erőt mutatnak a V4-ek országai

Orbán Viktor nemrégiben Prágában járt, ahol arról beszélt, hogy a közép-európai térség mennyire lehet majd véleményformáló, és mennyire lehet Európa jövője – hangzott el a Hír TV Csörte című műsorában.

Donald Tusk kezében a néppárt irányvonala

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a jobbközép pártcsalád zágrábi kongresszusán elmondta: a volt lengyel miniszterelnök várhatóan Európa sorskérdéseivel foglalkozik majd belső viták helyett.

A brit kormány elfogadta a brexit halasztását

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke hétfőn jelentette be, hogy az EU-ban maradó 27 tagország jóváhagyta a halasztást kezdeményező brit indítványt.

Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is

Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …