Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Donald Tusk

260 cikk 1/26 oldal

Beata Szydlo: lejárt Tusk ideje Lengyelországban

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nem fogja átvállalni a lengyel ellenzéki Polgári Platform vezetését, miután a párt részvételével megalakított koalíció nem nyerte meg az EP-választást – vélekedett Beata Szydlo.

Uniós csúcsot tartanak az EP-választások után

Az Európai Unió tagországainak vezetői május 28-án, két nappal az európai parlamenti (EP-) választásokat követően csúcsértekezleten vitathatják meg a szavazás eredményét, továbbá azt, hogy ki lehet az Európai Bizottság elnöke a következő öt évben.

Több európai politikus és Trump is gratulált Zelenszkijnek

Több vezető nyugati politikus – köztük Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök, Angela Merkel német kancellár, valamint az Európai Unió több központi intézményének vezetője – gratulált vasárnap este és hétfőn Volodimir Zelenszkijnek, az ukrajnai elnökválasztás várható győztesének.

A kínai kormányfő egyenlő bánásmódot ígért az európai vállalatok számára

További piacnyitást és egyenlő bánásmódot ígért az európai cégek számára Li Köcsiang kínai kormányfő az Európai Unió és Kína közötti keddi brüsszeli csúcstalálkozón, amelyen egyebek mellett az ipari szubvenciókkal kapcsolatos aggályok kezeléséről is megállapodás született.

Van tervük a briteknek az EP-választásokra

A brit kilépés rugalmas, akár további egy évig történő kitolásáról állapodhatnak meg a jövő héten az uniós tagállamok rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján.
260 cikk 1/26 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.