Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 13., hétfő, Jenő napja
HÍR TV – CIVIL KÖRSzerbiával lehetne bővíteni a V4-eket.

Címke: felsőoktatási felvételi

6 cikk 1/1 oldal

Csökkentek az egyetemi felvételi ponthatárok

Tovább folytatódhat az elmúlt évek kedvező tendenciája, és az idén ismét többen juthatnak be a felsőoktatásba, miután a kormány sok népszerű szakon csökkentette a felvételi ponthatárt 2019-hez képest.

Beköszöntött a felvételi időszaka

Több jogászra van szükség a kormány szerint, ezért ezen a képzésen csökkentik a felvételi ponthatárokat, hogy többen kerülhessenek be az állami támogatású helyekre – közölte Schanda Tamás államtitkár.

Továbbra is előnyt jelent a nyelvvizsga

Középfokú nyelvvizsga nélkül igen, de emelt szintű érettségi nélkül nem lehet bejutni 2020-tól a felsőoktatásba — közölte szombaton Schanda Tamás államtitkár.

Segítség a fogyatékkal élő diákoknak

A felvételi szigor életbelépése után is megkapják a kedvezményeket – így akár a középfokú nyelvvizsga alóli felmentést is – a fogyatékkal élő hallgatók.

Még módosítható a felvételi

Péntekig végezhetik el a kívánt módosításokat az e-felvételiben azok, akik a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre szeretnének beiratkozni.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …