Keresés
Magyar Nemzet
2020. december 2., szerda, Melinda, Vivienn napja
HÍR TV – KEMÉNYMAG172 év rekordját döntötte meg Orbán Viktor.

Címke: Halifa Haftár tábornok

17 cikk 1/2 oldal

Félsikert arattak Berlinben

A Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Haftár tábornokot és a Tripolit ellenőrző egységkormány vezetőjét, esz-Szarrádzsot ismét nem sikerült egy asztalhoz ültetni.

Életet leheltek a líbiai békébe

Egy héttel azután, hogy Moszkvában kudarcba fulladt a líbiai háború békés rendezése, vasárnap Berlinben ismét nekifutottak a tárgyalásoknak.

Mini-világháború

Élőben látjuk, napról napra, miként marakodik egymással a sok békeszerető, européer és demokratikus erő, hogy a végén az ő zászlaja lobogjon a megfelelő terület felett.

Lavrov: Haladás történt a líbiai tűzszüneti megállapodás ügyében, de Haftar időt kért

Haladás történt, de még nem sikerült tető alá hozni a líbiai tűzszünetet konkretizáló megállapodást, mert Halífa Haftar tábornagy, a nemzetközileg elismert kormány ellen harcoló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) parancsnoka kedd reggelig időt kért – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újságíróknak hétfőn este Moszkvában.

Törékeny tűzszünet jött létre Líbiában

A Líbiai Nemzeti Hadsereg szóvivőjének közlése szerint a tűzszünet határozatlan időre szól azzal a feltétellel, hogy riválisa, a Nemzeti Egységkormány betartja azt.

Megszavazták a csapatküldést

Törökország a nemzetközileg elismert, tripoli székhelyű, úgynevezett Nemzeti Egyetértés Kormányának kérésére küld csapatokat, miután a kormányzat ellen offenzívát indított Halifa Haftár hadúr.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …