Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja
HÍR TV – Informátor:A koronatanú kitálal

Címke: Handó Tünde

63 cikk 1/7 oldal

Vonzóbbá válhat a bírói pálya a béremeléssel

Több mint hatvan százalékkal kereshetnek többet jelenlegi fizetésükhöz képest 2022-re a bírák. Az első ütemben 2020. ­január 1-jétől átlagosan 32 százalékos bírói béremelés várható.

Polt Péter maradt a legfőbb ügyész

Könnyen felmegy az ember vérnyomása, ha önök szónokolnak demokráciáról és jogállamiságról 2006 után – válaszolt egy DK-s felszólalásra az államtitkár a Parlamentben.

Joggal választottak

Az Országgyűlés kétharmados többséggel alkotmánybíróvá választotta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) első elnökét és megújította Polt Péter legfőbb ügyész mandátumát.

Alkotmánybíróvá választották Handó Tündét

Handó Tünde, aki jelenleg az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét veszi át a Fidesz-KDNP jelölése után. Megbízatása tizenkét évre szól.

A partvonal mellől

Szinte nem múlik el nap, hogy ne szólna be valami magasröptűt a partvonal mellől Szél Bernadett megmondóasszony, a Lehet Más a Politika egykori sztárolt csillaga, látnok.

Handó Tünde állta az ellenzék össztüzét

A Parlament igazságügyi bizottsága a kormánypárti képviselők igen szavazataival, a Jobbik és a DK képviselőjének ellenszavazatával támogatta az OBH elnökének alkotmánybíróvá történő kinevezését.
63 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …