A partvonal mellől

Szinte nem múlik el nap, hogy ne szólna be valami magasröptűt a partvonal mellől Szél Bernadett megmondóasszony, a Lehet Más a Politika egykori sztárolt csillaga, látnok.

2019. 10. 31. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nem múlik el nap, hogy ne szólna be valami magasröptűt a partvonal mellől Szél Bernadett megmondóasszony, a Lehet Más a Politika egykori sztárolt csillaga, látnok. Hétfői pásztorlevelében például Handó Tünde alkotmánybírói jelöléséről, illetve az Áder János államfő által újrajavasolt Polt Péter legfőbb ügyészről értekezett. Lesújtón persze. Rosszallását fejezte ki Kövér László házelnök munkásságával kapcsolatban is, aki „éjt nappallá téve azon dolgozik, hogyan is lehetetlenítse el a renitenskedő ellenzéki képviselőket és a munkájukat végző újságírókat a parlamentben”. Ezt írja: „Öltönyös urak és kosztümös hölgyek méltóságteljesen végigült és szabályosan levezetett üléseken hozzák meg sorra a jogállamban büntetőjogi kategóriába tartozó döntéseket.”

Hogy aztán mellőzöttsége vagy szimpla rosszindulata miatt gyűjtögeti-e csokorba épületes marhaságait Bernadett asszony (esetleg legutóbbi amerikai tanulmányútján sajátította el a monstre kormánymószerolást), nem tudni. Az is lehet, hogy saját ars poeticájának rabja szegény; emlékezetes, jó esztendeje (még LMP-társelnökként) ekképp nyilatkozott: „Ha mi nem lennénk, nem lenne haladó, 21. századi gondolat a Parlamentben. […] Az LMP kész arra, hogy fenekestül felforgassa ezt az egész rendszert.” (Végül aztán csak önmagukat forgatták fel a vicces macskajancsik.)

Hajlok arra, hogy a most Facebook-pátensek sorozatgyártásába menekülő delnő legbelül pontosan tudja, immár ország-világ előtt kiderült: sem ő, sem székházartista cimborái nem egyebek, mint hatalomra spekuláló, lecsúszott segédszínészek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.