Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 7., kedd, Herman napja
HÍR TV - Bayer show:Aljas támadások

Címke: hungarikum

12 cikk 1/2 oldal

Hungarikumpályázatot hirdetett az Agrárminisztérium

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására 230 millió forintos kerettel indul a pályázat.

A győrvári kolbász

A „Haza, a magasban” (Magyar nemzetismeret) valóságos enciklopédiája mindannak a tapasztalatnak, hogy mi is az, hogy hungarikum, mivégre is a magyar kód.

A MNV eladja a Hollóházi Porcelángyár Kft.-t

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) eladásra hirdette meg a hungarikumok gyűjteményébe sorolt 240 éves múltra visszatekintő hollóházi porcelángyárat – írta a Napi.hu a vagyonkezelő honlapja alapján hétfőn.

Január közepéig lehet jelentkezni a kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Január közepéig jelentkezhetnek a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályos, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Hungarikum vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az MTI-vel.

Hungarikum

Ma Magyarországon – annak, aki dolgozik, s rendelkezik a megfelelő biztosítási jogviszonyokkal – már nem szegénységi kockázat a harmadik, negyedik gyermek, azaz a nagycsalád.

Pick Márk és a szalámi mesterei

Kivételes jubileumot ünnepel idén a Pick Szeged Zrt.: 2019-ben éppen 150 éve annak, hogy Pick Márk megalapította a cég elődjét, és megalkotta a Pick téliszalámi máig változatlan receptúráját.

Már lehet jelentkezni az idei hungarikum pályázatra

A pályázatra hazai, illetve határon túli civil szervezetek, közalapítványok, megyei „értéktárak”, nonprofit gazdasági társaságok, és egyházi jogi személyek jelentkezhetnek.

Németh Szilárd: A magyar huszár is hungarikum

A Kováts Mihály huszár ezredes emlékét és többi hagyományát ápoló Karcag példát mutat minden magyar településnek – emelte ki a megemlékezésen az államtitkár.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …