Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: hungarikum

37 cikk 1/4 oldal

Hungarikum

Ma Magyarországon – annak, aki dolgozik, s rendelkezik a megfelelő biztosítási jogviszonyokkal – már nem szegénységi kockázat a harmadik, negyedik gyermek, azaz a nagycsalád.

Pick Márk és a szalámi mesterei

Kivételes jubileumot ünnepel idén a Pick Szeged Zrt.: 2019-ben éppen 150 éve annak, hogy Pick Márk megalapította a cég elődjét, és megalkotta a Pick téliszalámi máig változatlan receptúráját.

Már lehet jelentkezni az idei hungarikum pályázatra

A pályázatra hazai, illetve határon túli civil szervezetek, közalapítványok, megyei „értéktárak”, nonprofit gazdasági társaságok, és egyházi jogi személyek jelentkezhetnek.

Németh Szilárd: A magyar huszár is hungarikum

A Kováts Mihály huszár ezredes emlékét és többi hagyományát ápoló Karcag példát mutat minden magyar településnek – emelte ki a megemlékezésen az államtitkár.

Meghirdették az idei hungarikum pályázatot

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére megjelent az idei hungarikum pályázat – tájékoztatta az Agrárminisztérium sajtóirodája hétfőn az MTI-t.

Szervusztok, pajtikák!

Ha behunyom a szemem, újra hallom kalandra hívó hangját. Reménykedem, hogy méltóságát megadva egyszer kulturális értékeink között is elismerik Vitéz Lászlót és játékát mint hungarikumot.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.