A székelykapu lehet az első hungarikum, amit kiad a Lego

Lego építőkészlet lehet a nemrég hungarikummá vált székelykapuból, ha sikerül összegyűjteni tízezer szavazatot. Egy Erdélyben született, de jelenleg Budapesten élő fiatal, kihasználva a Lego Ideas felület lehetőségeit, megtervezte a székelykaput, elkészítette és regisztrálta ötletét.

Forrás: Hirado.hu2023. 12. 17. 11:00
Székelykapu
Székelykapu Fotó: Erdély Bálint Előd Forrás: Székelyhon.ro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világszerte ismert építőjátékot gyártó cégnek a Lego Ideas nevű felületén bárki regisztrálhat saját építőkészlet-ötletet, és ha az megfelel a szabályzatnak, illetve kellő mennyiségű, azaz tízezer szavazatot kap a terv, akkor a dán vállalat legyárthatja és forgalomba hozhatja – olvasható a hirado.hu cikkében
 

A székelykapu makettje és megálmodója, Kerestély Koppány
A székelykapu makettje és megálmodója (Fotó: Kerestély Koppány)

Ezt a lehetőséget ragadta meg a Sepsiszentgyörgyön született, de ma már Budapesten élő Kerestély Koppány. Székely gyökereihez visszanyúlva legóelemekből tervezte meg a nemrég hungarikummá lett székelykaput, amelyre a Lego felületén, ide kattintva lehet szavazni.

Már gyerekkoromban imádtam a legókat, több készletem is volt. Bár ekkor még inkább az instrukciókat követve építettem össze a szetteket, azért szerettem a már meglévő kockákból is valami újat alkotni. A Lego pedig megteremtette a lehetőséget, hogy a legózás mint hobbi ne csak gyerekek számára legyen élvezetes, hanem a felnőtteknek is, hiszen ma már számtalan, több ezer elemből álló készletek is megvásárolhatók, mint például a Titanic vagy a Ford Mustang

– mondta. 

Hangsúlyozta, mindenképp olyan ötlettel szeretett volna elsőként előrukkolni, amely a teljes magyar kultúrát képviseli.

 

Borítókép: Székelykapuk sora (Fotó:Erdély Bálint Előd/Székelyhon.ro)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.