Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 18., kedd, Bernadett napja

Címke: nukleáris

26 cikk 1/3 oldal

Phenjan nem érzi kötelezve magát a nukleáris- és rakétatesztek felfüggesztésére

Észak-Korea többé nem érzi kötelezve magát korábbi vállalásaira, így a nukleáris- és rakétatesztek felfüggesztésére, mert az Egyesült Államok nem tartotta be a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséről szóló tárgyalások újraindítására vonatkozó tavaly év végi határidőt – közölte kedden Ju Jong Csol, az észak-koreai ENSZ-küldöttség egyik magas rangú diplomatája Genfben.

Atomenergia az áramtermelésen túl

Minden nukleáris technológia az életminőséget hivatott növelni, akár az áramtermelésről, akár a gyógyászatban vagy a mezőgazdaságban betöltött szerepéről van szó.

Irán bejelentette, felhagy a nukleáris kutatási és fejlesztési önkorlátozással

Irán bejelentette péntek hajnalban: oly módon csökkenti tovább a 2015-ös nukleáris megállapodásban vállalt kötelezettségeinek teljesítését, hogy egyáltalán nem korlátozza az urándúsítással kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenységét. A döntésről Mohamed Dzsavád Zaríf külügyminiszter tájékoztatta az Európai Uniót.

Teherán újabb két hónap haladékot adott az európaiaknak

Haszan Róháni iráni elnök újabb két hónapot adott szerdán az európai nagyhatalmaknak arra, hogy megmentsék a 2015-ös nukleáris megállapodást, ugyanis megítélése szerint nem valószínű, hogy a napokban meg tudnának állapodni arról, hogy az európaiak hogyan kompenzálják Teheránt az amerikai kilépésből és szankciókból fakadó hátrányokért.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …