Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Címke: turizmus

1298 cikk 1/130 oldal

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai feljesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen – Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj – egyebek mellett víziturisztikai megállóhelyek jönnek létre – közölte a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., a projekt konzorciumvezetője az MTI-vel.

Ismét a legjobbak közé válogatták Budapestet

Budapest a külföldi vendégéjszakák növekedési ütemét tekintve a legjobbak között teljesített – hívta fel a figyelmet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Zamárdiban hasítanak a műrepülők

Ismét nemzetközi sikerű nagyrendezvény csábítja a Balatonhoz a turistákat, idén ugyanis Budapest helyett Zamárdi ad otthont a gyorsasági műrepülő-világbajnokság utolsó előtti versenyének.

Biztonságban vannak a magyarok Halkidikín

Az élet a történtek után visszatért a régi kerékvágásba a görög üdülőövezetben, a vendéglátóhelyek, kávézók újra üzemelnek, jelenleg nincs eső, a szélvihar pedig még a hét közepén elvonult.

KSH: Májusban 2,4 százalékkal csökkent a szálláshelyek forgalma

Májusban a külföldi vendégek 1,6 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldiek által eltöltött éjszakák száma 3,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, így a szálláshelyek vendégforgalma 2,4 százalékkal mérséklődött – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

Változtak a feltételek a szállásszolgáltatásban

A jövőben a szállásszolgáltatás csak olyan szálláshelyen folytatható, amelyik rendelkezik ilyen szoftverrel – ennek meglétét már a tevékenység bejelentésekor igazolni kell dokumentumokkal.
1298 cikk 1/130 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.