Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: választás

1344 cikk 1/135 oldal

Nem kérdéses a PiS győzelme

Jaroslaw Kaczynskinak és pártjának kézzelfogható távolságba került az alkotmányozó többség. Ez a lengyel választások valódi tétje.

Az ellenzék megkezdte pávatáncát

Alapvető tézis, hogy a politikai építkezés legfontosabb pillére az önkormányzatiság, hiszen ez a legkönnyebb kapcsolódási pont az emberekhez.

Megalakult a közmédia választási irodája

A közmédia a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására való tekintettel augusztus 1-jén létrehozta a Közmédia Választási Irodát (KVI), amelynek elnöke Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – tájékoztatta az MTVA sajtóosztálya pénteken az MTI-t.

Sajtóklub: Az ukrán választástól Alföldi Róbertig

A Hír TV Sajtóklub című műsorának résztvevői ezúttal azt elemzik, miért tart annyira az ukrán vezetés attól, hogy a magyaroknak is jusson képviselet az új parlamentben. És szó lesz arról is, hogy Alföldi Róbert szerint miért jobb Ecuadorban az élet, mint Magyarországon? Huth Gergely és vendégei pedig néhány jó tanáccsal is ellátják a rendezőt.

Európa új vezetője

Von der Leyen győzött. Merkel 65. születésnapján. A győzelem szoros volt, és a kancellár, szemben a pár évvel ezelőtti erőviszonyokkal, már nem tudta érdemben befolyásolni az eseményeket.

Nem lesz képviselője a kárpátaljai magyarságnak az ukrán parlamentben

Nem sikerült áttörést elérnie és képviselőt bejuttatnia az ukrán parlamentbe a kárpátaljai magyarságnak a vasárnapi előrehozott törvényhozási választáson, amelyen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szerint mind a kampány idején, mind a szavazás napján számos visszaélés és csalás történt a magyar összefogás három jelöltjével szemben.

Sorsdöntő ukrán választás

Ukrajnában új parlamentet választanak július 21-én. Az előre hozott választásokat május 20-i beiktatási ceremóniáján rendelte el Volodimir Zelenszkij új államfő.
1344 cikk 1/135 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.