Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja

Címke: választás

232 cikk 1/24 oldal

Kisebbségi kormányt alakíthat Trudeau Kanadai Liberális Pártja

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Kanadai Liberális Pártja nyerte az előző napi parlamenti választásokat, de a megszerzett voksok csak a kisebbségi kormányzáshoz elegendőek – derült ki a kanadai választási bizottság kedden közzétett előzetes eredményeiből.

Zalában két településen új választást tartanak

Januárban tartanak időközi választást Lakhegyen, ahol korábban nem voltak jelöltek, illetve Esztergályhorvátiban, ahol szavazategyenlőség alakult ki. Kisbucsán még bírósági döntésre vár az eredmény.

Bolíviában a második fordulóban dől el az elnökválasztás

Evo Morales baloldali elnök a szavazatok 45,28 százalékát kapta a vasárnapi bolíviai választáson, második helyen a voksok 38,16 százalékával jobbközép ellenzéki kihívója, Carlos Mesa áll, ők ketten mérkőznek meg a december 15-én esedékes második fordulóban.

Negyedik ciklusára készül Morales

A szocialista elnök mára szinte az utolsó, aki a dél-amerikai szocialista „rózsaszín dagállyal” került az elnöki székbe, és azóta sikerült megtartania népszerűségét.

Háttérkép: Ellentmondásos eredmények születtek a politikai botrányok hatására

Vasárnap polgármestereket és önkormányzati képviselőket választott az ország, továbbá megyei listákra is szavaztak vidéken. Kár lenne úgy tenni minthogyha nem jobb eredményre számítottunk volna, ugyebár tényszerűen megállja a helyét, hogy vidék Fidesz-KDNP, a főváros és néhány megyei jogú nagyváros pedig az ellenzéké. Ez az, amit első blikkre mindenki tanúságként levonhat magának és ebből persze további tanulságok levonása következik – mondta Bayer Zsolt. A Hír TV Háttérkép című műsorában az összeszokott közgazdász páros, Bogár László és Boros Imre elemeztek és vontak le további tanulságokat az eseményekkel kapcsolatban Bayer Zsolt műsorvezetővel.
232 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …