időjárás 23°C Róbert 2023. június 7.
logo

Romlott sörből állítanak elő villamos energiát Dél-Ausztráliában

Forrás: portfolio.hu
2020.08.12. 18:00
Romlott sörből állítanak elő villamos energiát Dél-Ausztráliában

Miközben idén márciusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések után bezártak Ausztráliában az éttermek és a bárok, nagy mennyiségben maradt eladatlan sör a sörfőzőknél. Viszont ahelyett, hogy kiöntötték volna a megromlott sört, alternatív felhasználási területet találtak, megújuló energiát állítanak elő a segítségével.

Dél-Ausztráliában egy víztisztító üzem áramellátásában használják a járvány miatt eladatlan és azóta megromlott sört. A Glenelg Wastewater Treatment üzemben a helyi sörfőzőkből származó több millió liter sört használnak alternatív módon. Az üzemben organikus ipari hulladékból és szennyvíziszapból állítanak elő biogázt, ami az üzem energiaigényének 80 százalékát fedezi.

Fotó: pexels.com

A lejárt szavatosságú sör felhasználásával azonban új szintre emelkedett az üzem áramtermelése, amivel már a környező háztartásokat is el tudják látni.

Hetente 150 ezer liter lejárt szavatosságú sör felhasználásával májusban 355300 köbméter, májusban pedig 320 ezer köbméter biogázt állítottunk elő, aminek a segítségével 1200 otthont láttunk el árammal – mondta Lisa Hannant, a cég egyik vezetője.

Koronavírus a világban

A maffiózókkal is a Covid végzett

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.