117 kilométer túra a tökéletes fényképért

Dave Morrow három napos túrára indult a hegyekben azért, hogy elkészítsen néhány régóta vágyott fotót. Útját videón dokumentálta, amelyen tippeket adott kezdő fotósok számára is – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 03. 07. 16:01
null
Dave rendszeresen ellenőrzi az időjárás előrejelzéseket mielőtt fotózni indul Forrás: YOUTUBE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenkit más motivál, amikor túrázni kezd. Akad, aki jó sétát szeretne tenni az erdőben, hogy kiszellőztesse a fejét vagy együtt legyen a családjával, más teljesítménytúrára szeretne felkészülni, és annak érdekében járja az erdőt, hogy minél jobb legyen az erőnléte. És vannak, akik fényképezőgépüket a nyakukba akasztva vadásznak a megismételhetetlen pillanatokra. Utóbbiak táborát gyarapítja Dave Morrow, aki a youtube-on osztotta meg a világgal az egyik ilyen túrája összefoglalóját.

Ennek során 73 mérföldet, azaz közel 117 kilométert gyalogot, hogy egy előre eltervezett helyen a számára tökéletes fényképet elkészítse.

A férfi lélegzetelállító tájat mutat be nézőinek, weboldalán pedig hasznos tippeket ad kezdőknek a profi tájképek elkészítéséhez.

„Az egyik legfontosabb, amiről előzetesen tájékozódni kell a tájképek készítéséhez, az időjárás – mondja a videóban Dave Morrow. – Ha meg is van, hová szeretnénk menni fényképezni, olyan időpontot kell választanunk, hogy az a képekhez megfelelő legyen.”

Borítókép: Dave Morrow természetfotós fényképe. Fotó: Youtube.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Csak el kell menni egy lesbe

Én a természet szépségét szeretném kommunikálni, nem a pusztítást — nyilatkozta lapunknak Máté Bence természetfotós, aki Túlélési ösztön című képével megnyerte az idei World Press Photo természetfotódíját. A fényképész országjáró életmű-kiállítása jelenleg Debrecen főterén állomásozik.

– Hogyan készül egy Máté Bence-fénykép?

– Az érdekes viselkedést keresem a természetben, a témákat nem én találom ki. Általában járom a terepet, és ha meglátok egy jelenetet, ami beindítja a fantáziámat, akkor azt utána megpróbálom lefényképezni, mert meglátni könnyű, de lefényképezni iszonyú nehéz. Néha hónapokig tartó munka kell ehhez, és nem biztos, hogy a végén ezt siker koronázza. Néha pár szerencsés óra is elég.

– Kovászna megyében készült a Túlélési ösztön című képe. A levágott lábú békákért utazott Erdélybe?

– Medvéket fényképeztem, most már ötödik éve járok utánuk. Több lest is építettem Erdélyben, és éjszaka fotóztam őket, lámpafénynél, hisz így nagyon érdekes részleteket tár fel a fény, például a leheletüket, ami igen fotogén. Azt tudtam, hogy a békák combját levágják, és még élve dobják vissza őket a patakba, ezért a szünetekben rászántam egy kis időt. Ez azért érdekes, mert őket körülbelül három órát fényképeztem, és ezzel értem el fotós pályafutásom második legnagyobb sikerét.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.