Gyakorlatok kinti edzéshez

A jó időben vétek zárt térben sportolni, főleg úgy, hogy pár trükkel az egész környéket a fitnesztermünkké varázsolhatjuk.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 09. 09. 12:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekvőtámasz

A kinti edzés során a fekvőtámaszhoz mindössze egy stabilan rögzített padra lesz szükségünk, hogy a gyakorlat három különböző típusával erősítsünk – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

1. Tegyük fel a lábunkat a padra, tenyerünkkel támaszkodjunk meg a talajon. Végezzünk ebben a pozícióban tíz fekvőtámaszt.

2. Ha végeztünk, váltsunk pozíciót, ezúttal a lábunk legyen a talajon és a kezünk a padon. Végezzünk így is tíz ismétlést.

3. A gyakorlatsort a hagyományos fekvőtámasszal fejezzük be.

Hogy igazán hatékonyak legyünk, csináljunk mindhárom gyakorlatból még két sorozatot.

Guggolásból felugrás

Keressünk egy magas fát, majd a tövénél guggolás alaphelyzetből ugorjunk olyan magasra, amennyire csak tudunk. Próbáljunk minden ugrásnál kicsit magasabban elhelyezkedő levelet elérni. Végezzük a gyakorlatot 60 másodpercen keresztül.

Térdhajlítás

Keressünk egy stabil padot a parkban, üljünk a szélére, a lábunkat hajlítsuk be 90 fokban, talpunk a talajon. A karunkat a mellkasunk előtt nyújtsuk előre (vagy akár be is hajlítva összekulcsolhatjuk a kezünket). 

Emeljük fel a fenekünket, a hátunkat tartsuk egyenesen, nyújtsuk ki az egyik lábunkat, majd ereszkedjünk vissza, de a fenekünket ne tegyük le!

 Végezzünk 3×12-12 ismétlést mindkét lábra.

Dombfutás

A kinti edzés alatt a sokszor monotonnak tűnő, hosszú, laza kocogást is izgalmassá és színesebbé varázsolhatjuk. Keressünk egy viszonylag magas dombot. Fussunk fel a tetejéig, majd kocogva ereszkedjünk vissza. Ismételjük meg legalább háromszor.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.