Alapanyagok, amiket sose tegyünk bele a turmixgépünkbe

A konyhai alapanyagok és eszközök ismerete kétségtelenül javítja főzési készségeinket és természetesen az elkészült étel minőségét is. A turmixgép egy könnyen használható eszköz, nem véletlenül szeretjük annyira. Használható turmixok, paszták, szószok és pürék elkészítésére is. Ám körültekintően és elővigyázatosan kell működtetni és használni. Itt van például hét olyan alapanyag, amit nem szabad vagy nem érdemes beletenni – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 06. 19:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ön próbált már turmixgép segítségével krumplipürét készíteni? Sokaknak eszébe jutott, viszont a végeredmény inkább egy pasztaszerű valami, mint krémes burgonyapüré a felszabaduló keményítőtől. Maradjunk inkább a hagyományos módszereknél ebben az esetben!

A nagy, kemény, fagyasztott alapanyagok károsíthatják a turmixgépünket. Ha épen is marad, akkor is maradhatnak kisebb darabok a turmixunkban, nem fogja tudni alaposan elkeverni, mert túl kemény

Fotó: Pexels

A hagyományos turmixgépeknek nehéz dolguk van a jégkockákkal. További kockázat, hogy kicsorbulnak a pengék. Mindenképp olvassuk el a használati utasítást, hogy megbizonyosodjunk róla, a turmixgépünk alkalmas-e jég aprítására vagy sem

Az aszalt gyümölcsök jó alapanyagai a turmixoknak, ugyanakkor a pengére ragadhatnak, ami haszontalanná teszi őket. Ráadásul még a mosogatást is megnehezítik. Ha mégis hozzá akarjuk adni a turmixunkhoz, daraboljuk fel, vagy áztassuk meleg vízbe, hogy jól felpuhuljon

Fotó: Pexels

Turmixgépben lehet ugyan szemes kávét is őrölni, de inkább fektessünk be egy kávédarálóra. Nem fogja olyan egyenletesre és finomra darálni.

A markáns illatú, fűszeres alapanyagok, mint a fokhagyma, a gyömbér vagy a csili, kellemetlen szagokat és ízeket hagyhatnak maguk után a turmixgépben. Inkább ne tegyük bele őket.

Forró folyadékokat sem ajánlott beletenni, mert a gőz hatására nyomás keletkezhet. A nyomás lenyomhatja a tetőt, így a forró massza mindenfelé szétfröccsenhet. Mielőtt a turmixgépbe teszünk bármit, mindenképp hűtsük le.

Fotó: Pexels

Az eredeti bejegyzés IDE KATTINTVA érhető el.

Turmixok házilag, amik feldobják a különböző élethelyzeteket

Tudjuk, hogy fontos a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, sajnos azonban gyakran elfeledkezünk róla, ráadásul sokunk nem is nagyon van oda a zöldségekért és a gyümölcsökért. Egy alma, egy banán és még néhány finomabb gyümölcs lecsúszik ugyan, de az ásványi anyagok és vitaminok pótlásához ennél többre van szükségünk.

Szerencsére itt vannak nekünk a turmixok, szinte percek alatt vihetünk be számos tápanyagot. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket turmixok kapcsán, amelyekkel még bizonyos testi folyamatokat is fokozhatunk.

Kalóriaégető turmix

  • 1 nagyujjnyi gyömbér
  • egy fél érett avokádó
  • 1 mangó
  • fél bögre kókuszlé
  • 2 evőkanál citromlé
  • egy csipet Cayenne-bors
  • Tovább

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.