Áprilisban kezdenek óvatosan nyitni a Broadway színházai

Áprilistól kezdik a Broadway színházaiban az óvatos, korlátozott nézőszámmal történő nyitást a pandémia miatti egyéves szünet után.

Forrás: MTI2021. 03. 04. 12:22
null
Lassú nyitás lesz a Broadway színházaiban Forrás: Wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i hatóságok először néhány különleges rendezvény megtartását engedélyezik kísérleti jelleggel a Broadway színházaiban. Néhány kiválasztott színház nyithatja meg kapuit a közönség előtt a New York-i PopsUp-program keretében.

A rendezvények helyszínein április 2-tól a lehetséges kapacitás egyharmadnyi nézőszámát engedélyezik, a zárt terekben száz főben maximálják a közönséget. A tesztelés, maszkviselés és távolságtartás továbbra is érvényben marad.

Lassú nyitás lesz a Broadway színházaiban
Fotó: Wikipedia

Néhány olyan off-Broadway színházban is elkezdődhetnek az előadások, amelyek teljesíteni tudják a biztonsági feltételeket.

Sade Lythcott, a Nemzeti Fekete Színház igazgatója úgy értékelte, hogy a színházak újranyitásával végre megcsillan a fényt az alagút végén.

Mióta tavaly márciusban a koronavírus-járvány miatt bezárták a Broadway színházait, sok ezer színész, táncos, zenész és színpadi munkás maradt munka nélkül. A színházak a jelenlegi célkitűzés szerint június 1-jétől nyitnak ki újra, de ez a körülmények fényében még változhat.

Néhány produkció, köztük olyan nagy sikerű musicalek, mint a Jégvarázs azonban nem térnek vissza a színpadra, mivel nem lehet biztosítani a színészek és a műszak egymástól való távolságát, valamint a közönség megfelelő ültetését.

New Yorkban az elmúlt hetekben kezdték lazítani a pandémia miatti korlátozásokat a megbetegedések számának csökkenése és a rendelkezésre álló vakcinák számának növekedése miatt.

A PopsUp-programot Scott Rudin és Jane Rosenthal producerek kezdeményezték. A program február végén indult rövid, szabadtéri előadásokkal New York államban.

Jövő nyárra halasztják Celine Dion budapesti koncertjét

Jövő nyárra halasztja európai turnéját Celine Dion, a budapesti koncertet a tervek szerint 2022. június 27-én rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában – közölték a szervezők.

Az összegzés felidézi, hogy a Courage World Tour 2020-as európai dátumait korábban már 2021-re halasztották, de a továbbra is fennálló járványügyi helyzet miatt a koncerteket a 2022-es évre ütemezik át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.