Bélyegre került az egy éve átadott Puskás Aréna

Közép-Európa legnagyobb, legkorszerűbb élményarénája 2019. november 15-én nyitotta meg kapuit.

Forrás: MTI2020. 11. 21. 18:00
null
Forrás: Magyar Posta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki pénteken az egy éve átadott Puskás Aréna tiszteletére.

A sorszámozott bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50 ezer példányban.

A megjelenés napjától megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. Az alkalmi bélyegblokkon, a borítékon és a bélyegzőben az Arénáról készült külső és belső felvételek, valamint az intézmény logója szerepel.

A Magyar Posta Zrt. sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy

Közép-Európa legnagyobb, legkorszerűbb élményarénája 2019. november 15-én, a Magyarország-Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzéssel nyitotta meg kapuit.

Az azóta eltelt egy évben otthont adott többek között a Bayern München sikerét hozó UEFA Szuperkupának, a Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésnek és az Izland elleni pótselejtezőnek, melyen a magyar labdarúgó-válogatott kiharcolta a részvételt a jövő nyárra halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Fotó: Magyar Posta

„Ezek a közös élmények összekovácsolják a nemzetet, hatalmas lelkierőt adnak ezekben a komoly fizikai és lelki megpróbáltatással járó időkben. Bízzunk benne, hogy 2021 júniusában a magyar szurkolók teltházas meccseken buzdíthatják a nemzeti válogatottat az Európa-bajnokságon” – idézte a közlemény Fürjes Balázst, a Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztost, aki kiemelte: az épület kialakításánál fontos szempont volt, hogy annak látványa felidézze a legendás Népstadiont. A karakteres pilonoknak és betonrácsaiknak köszönhetően az újban látható a régi, ami az alkalmi bélyegblokkon is visszaköszön.

Fürjes Balázs szerint mindenki büszke lehet az új Puskásra, amely száz százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, magyarok építették.

„Felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését segítette”

– fogalmazott, kiemelve, hogy az új Puskás Aréna átlagos árszínvonalon épült, sőt, a vele teljesen egy időben készült, ugyanekkora tokiói Olimpiai Stadion a duplájába került.

A kormánybiztos hangsúlyozta, a Puskás Aréna több mint stadion, Budapest világszínvonalú nyolcvanezres koncerthelyszínnel gazdagodott, amit nyáron a legendás Aerosmith koncertjén is meg lehet majd tapasztalni.

„Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, az új Puskás ismét fontos helyszíne lesz nagy nemzetközi konferenciáknak, fogadásoknak, zárt térben tartott előadásoknak, üzleti eseményeknek is, biztosítva a gazdaságos működés feltételeit” – tette hozzá Fürjes Balázs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.