A hétvégék általában nyugodtabban telnek, mint a hétköznapok, több a szabadidőnk is. Ezeken a napokon érdemes rászánni mondjuk egy órát arra, hogy felkészüljünk a következő hétre főzés terén – már, ami a menüt illeti.
Nem mindegy mennyi időt töltünk el a főzés fáradalmaival a konyhában
Fotó: Pexels
Ha előre megtervezzük, a hétvégén már elő is készülhetünk rá. Hogyan? Nagyon egyszerű. Készítsük elő a szükséges alapanyagokat, zöldségeket, gombát, adott esetben gyümölcsöket és húst. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel őket,
majd tegyük egy fagyasztótasakba.
Arra persze figyeljünk, hogy a húst és a zöldségeket inkább tegyük külön-külön tasakokba. A zöldségek mehetnek nyugodtan egybe.
írjuk rá, melyik tasakban minek az alapanyagai vannak, majd tegyük a fagyasztóba. így legközelebb csak elő kell kapnunk onnan, és már mehet is a serpenyőbe.
Nemcsak időt spórolunk magunknak a hétköznapok során, de boltba sem kell mennünk és a zöldségek sem mennek kárba a hűtőben, ha netán elfeledkezünk róluk.
Zseniális praktika!
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Konyhai praktika: így lesz újra friss a brokkoli
Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,
amely minden zöldségnél működik.
Mit kell tennünk?
Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.
Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.