Hogyan gyorsítható fel a főzés a hétköznapok során?

Senki sem szeret órákat tölteni a konyhában a vacsora és a másnapi ebéd elkészítésével. Főleg nem munka után, fáradtan. Szerencsére nem is kell, mindössze ezt az egyszerű tippet kell ellesnünk, hogy megkönnyítsük az életünket. Így minimalizálhatjuk az előkészítési időt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 10. 10:12
null
Nem mindegy menny időt töltünk el a konyhában Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégék általában nyugodtabban telnek, mint a hétköznapok, több a szabadidőnk is. Ezeken a napokon érdemes rászánni mondjuk egy órát arra, hogy felkészüljünk a következő hétre főzés terén – már, ami a menüt illeti.

Nem mindegy mennyi időt töltünk el a főzés fáradalmaival a konyhában
Fotó: Pexels

Ha előre megtervezzük, a hétvégén már elő is készülhetünk rá. Hogyan? Nagyon egyszerű. Készítsük elő a szükséges alapanyagokat, zöldségeket, gombát, adott esetben gyümölcsöket és húst. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel őket,

majd tegyük egy fagyasztótasakba.

Arra persze figyeljünk, hogy a húst és a zöldségeket inkább tegyük külön-külön tasakokba. A zöldségek mehetnek nyugodtan egybe.

írjuk rá, melyik tasakban minek az alapanyagai vannak, majd tegyük a fagyasztóba. így legközelebb csak elő kell kapnunk onnan, és már mehet is a serpenyőbe.

Nemcsak időt spórolunk magunknak a hétköznapok során, de boltba sem kell mennünk és a zöldségek sem mennek kárba a hűtőben, ha netán elfeledkezünk róluk.

Zseniális praktika!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Konyhai praktika: így lesz újra friss a brokkoli

Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,

amely minden zöldségnél működik.

Mit kell tennünk?

Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.

Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.