Különleges taxi járja karácsonyig Budapest utcáit

Az ünnepi fényforrás nem befolyásolja az egy feltöltéssel megtehető kilométerek mennyiségét.

Forrás: origo.hu2020. 12. 08. 11:17
null
A kép illusztráció Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December elejétől újra karácsonyi díszbe öltözött (fény)taxi járja a fővárost. A teljesen elektromos meghajtású autót december végéig normál tarifával próbálhatják ki az utasok – írja az Origo.

A fényfüzér 900 darab LED-ből áll, a teljes hossza pedig összesen 90 méter – ami nagyjából a Szent István Bazilika magasságának felel meg. Az ünnepi fényforrás teljesítményfelvétele nem befolyásolja az egy feltöltéssel megtehető kilométerek mennyiségét.

A kép illusztráció
Fotó: pexels

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Harmadszor is a Főtaxi nyerte a Budapest Airport taxi-tenderét

Ismét a Főtaxi nyerte a Budapest Airport taxis személyszállítási tenderét, így a társaság decembertől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos partnere. Az együttműködés 2010-es kezdete óta immár a harmadik egymást követő repülőtéri pályázaton bizonyult legjobbnak a Főtaxi ajánlata – közölte a cég november 24-én kedden az MTI-vel.

A taxitársaság jelentős beruházásokat tervez, megnégyszerezi az elektromos töltőfejek számát a reptéren, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére lesz lehetőség. A cég digitális fejlesztéseket is kilátásba helyezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A főtaxis autók 2019-ben mintegy 700 ezer, az elmúlt tíz év során pedig összesen csaknem hatmillió alkalommal vettek fel utast és tettek meg 120 millió kilométert a főváros és a repülőtér között. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2019-es lezárt üzleti évben a Főtaxi nettó árbevétele 2,69 milliárd forint volt, ami 264 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbit. A vállalat tavaly adózás után 318,33 millió forint nyereséget ért el, míg 2018-ban a nyeresége 338,54 millió forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.