Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan megjelent kiadványa.

Forrás: MW2020. 10. 30. 16:06
null
Budapest, 2012. május 10. A Budavári Palota kupolája tükrözõdik egy pohár pálinkában a budai várban megrendezett VII. Budapesti Pálinkafesztiválon. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János Forrás: MTI Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet letölthető a NAK portáljáról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

A kamara kifejezett célja, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni – ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Hogyan és mikor tudunk fákat ültetni?

– A kertészeti technológiák fejlődésével manapság, a téli fagyok kivételével, az év bármely időszakában ültethetünk gyümölcsfákat. A kertészeti árudák egész évben árusítanak úgynevezett konténeres fákat, melyeket megfelelő gondozás mellett bármikor kiültethetnek a kertészkedni vágyók, ám a hagyományos, szabadgyökerű gyümölcsfaoltványok ideális ültetési ideje október második felétől a nagyobb fagyok beköszöntéig tart – fogalmazott Kohán Márk. A nyíregyházi Klorofill Kertészeti Áruda vezetője hozzátette: a fagyok elmúltával tavasszal is ültethetünk gyümölcsfákat, amikor már a föld kiengedett.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.