Tévésorozat készül XVI. Károly Gusztáv svéd király életéről

Az egyelőre cím nélküli, hat 45 perces epizódból álló produkcióról pénteken számolt be a svéd sajtó.

Forrás: MTI2021. 02. 06. 17:01
XVI. KÁROLY GUSZTÁV
Tévésorozat XVI. Károly Gusztáv svéd király életéről Fotó: Caroline Blumberg Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévésorozat készül XVI. Károly Gusztáv svéd király életéről.

Az egyelőre cím nélküli, hat 45 perces epizódból álló produkcióról pénteken számolt be a svéd sajtó. A sorozat elkészítésében a TV4 televízió, a C More streamingszolgáltató és a Filmlance produkciós vállalat vesz részt.

A forgatókönyvet Asa Lantz írja, aki a Selma Lagerlöf életéről szóló filmet is jegyzi. Mint Lantz elmondta, azok az exkluzív dokumentumok ihlették munkáját, amelyeket az áprilisban 75 éves király gyermekkoráról látott.

A sorozat a király gyermekkorát, ifjúságát és uralkodói életét is bemutatja.

Tévésorozat XVI. Károly Gusztáv svéd király életéről
Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

A Dagens Nyheter svéd napilap értesülése szerint az uralkodóházat már tájékoztatták a készülő produkcióról.

A lapban idézett Lantz elmondta, hogy nem olyan jellegű lesz a sorozat, mint A korona, amely a brit uralkodóházat mutatja be vagy az Atlantic Crossing, amely a második világháború idején a német megszállás elől Londonba, majd Amerikába menekülő norvég udvarról készült.

„Mindkét említett sorozat arról szól, hogyan, milyen különböző módon hatottak az uralkodók a világ eseményeire. Svédországban viszont inkább az ellenkezője történt, a társadalom hatott a királyi családra” – mutatott rá Lantz.

XVI. Károly Gusztáv 1973-ban lépett a trónra. Három évvel később vette feleségül a német származású Silvia Sommerlathot, akivel az 1972-es müncheni olimpián ismerkedett meg.

Elhunyt Christopher Plummer Oscar-díjas hollywoodi színész

Elhunyt 91 évesen Christopher Plummer kanadai születésű hollywoodi filmsztár, akinek egyik leghíresebb szerepe von Trapp kapitány volt A muzsika hangjában, és 82 évesen a legidősebb színész lett, aki Oscar-díjat kapott egy alakításáért.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.