Ünnepi online programokkal vár a Várkert Bazár

Ünnepi online programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár, a kulturális intézmény idén online előadásokkal búcsúztatja az óévet és köszönti az újévet – olvasható a Várkert Bazár MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI2020. 12. 25. 16:06
null
Budapest, 2020. december 14. Rád gondolok... Szabadtéri Adventi Naptár címmel ingyenes szabadtéri fotókiállítás tekinthetõ meg a Várkert Bazár Déli panorámateraszán a Várkapitányság Nonprofit Zrt. rendezésében a Fortepan archívumának képeibõl, melyek az 1906 és 1979 közötti évtizedek karácsonyait mutatja be. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írja a Várkert Bazár közleménye, a két ünnep között, december 29-én a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója című előadást követheti élőben a közönség Hámori Gabriella előadásában. A FILC (Fischer Iván Lakásszínháza) saját produkcióját először 2015 decemberében láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 100 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen. Az előadást élőben közvetítik a De la Motte-Beer-palotából – írja az MTI.

Ingyenes szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazár Déli panorámateraszán december 14-én.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Az összegzés emlékeztet, hogy 2021-ben ENEMZÉ címmel indul a Várkert Bazár legújabb sorozata. A Nagy Magyar Zenék címet viselő programsorozat január 2-án kezdi meg első évadát. Minden alkalommal más a szervező gondolat, de közös elemként jelenik meg, hogy az Óbudai Danubia Zenekar zenészeivel egy ismert színművész és egy népszerű vendégzenész áll színpadra.

A Várkert Szimfónia első előadása zenei és irodalmi asszociációs kísérletekkel, hagyományokkal várja az érdeklődőket. Az új sorozat a szimfonikus, klasszikus zene és az irodalom kapcsolatára épül, párhuzamokkal, slágerekkel, merészen formabontó eszközökkel és rendezői megoldásokkal. A rövid szövegek, jelenetek, zenék közt megjelenik a korabeli és mai kortárs kritika, kommentár, publicisztika; modern módon, elrejtve, finoman beleszőve az előadás szövetébe.

A virtuális újévi előadáson többek között Johann Strauss Éljen a magyar; Bartók Béla Magyar Képek; Dvorák Szerenád című komolyzenei művek és olyan kortárs produkciók csendülnek fel, mint az LGT – Ott Rezső szerzőpáros által jegyzett Miénk itt a tér, Zenevonat, vagy a Quimby Autó egy szerpentinen című dalok. A sorozat házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, az eseményen vezényel Dénes-Borovsky Marcell, közreműködik Máté Gábor színművész és Beck Zoltán zenész – áll az összegzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.