Szünetel a MinDig TV vétele

Magyar Nemzet
2020. 02. 03. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött a kötelező frekvenciaváltás ideje, emiatt kedden, 2020. február 4-én 7 és 19 óra között az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Ebben az időszakban teljes, minden televíziós csatornát érintő műszaki leállás lesz az Antenna Hungária televíziós szolgáltatásában. A munkálatokat követően a felhasználóknak újra kell majd hangolniuk a vevőkészülékeiket. A folyamat közvetlenül nem érinti a kábeles, az IPTV-s, illetve a műholdas előfizetőket.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elrendelte bizonyos frekvenciasávok kiürítését annak érdekében, hogy ezt később mobiltávközlési célokra (5G) pályáztassa meg. Az Antenna Hungária ennek értelmében hajtja végre a kötelező frekvenciacseréket.

A MinDig TV és MinDig TV Extra felhasználóinak teendőiről is tájékoztatott a társaság. Az országos üzemszünetet követően ugyanis a csomagok új frekvenciákon érhetők majd el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dekódereket és integrált televíziókészülékeket minden tető- vagy szobaantennás vétellel rendelkező háztartásban újra kell majd hangolni. Az újrahangolást a digitális adók visszakapcsolását követően, tehát este 19 óra után érdemes elvégezni, a legtöbb esetben manuálisan, a készülékek menüjéből kiválasztva kell elindítani. A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, vagyis már 19 óra előtt visszatérhet az adás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.