időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Hazánk hamarosan Törökországon keresztül is tud gázt vásárolni

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
2021.07.07. 12:53
Hazánk hamarosan Törökországon keresztül is tud gázt vásárolni

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemelte: Magyarország és Törökország együttműködésére valóban ráillik a kölcsönösen előnyös kifejezés.

– Az idei év első négy hónapjában ugyanis 43 százalékkal növeltük kereskedelmi forgalmunkat, amely így először esélyes arra, hogy év végére elérje a négymilliárd dollárt – tette hozzá. – Mivel az elmúlt hétvégén fizikailag is összekötöttük a magyar és a szerb gázvezetékrendszereket, így hamarosan lehetővé válik, hogy hazánk Törökországon keresztül is gázt tudjon vásárolni. Mindeközben pedig megkezdődött Kaposváron a valaha volt legnagyobb magyarországi török Sisecam csomagolóanyag-gyárának építése – közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter egy másik bejegyzésében arról számolt be, hogy Litvániában nagy tiszteletnek örvend Szent László, akinek fontos szerepe van abban, hogy a litván nemzet felvette a kereszténységet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.