időjárás 5°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

A járvány alatt sem veszített népszerűségéből a magyar pálinka

Magyar Nemzet
2021.10.26. 15:26 2021.10.26. 15:46
A járvány alatt sem veszített népszerűségéből a magyar pálinka

Az élelmiszeripar komplex fejlesztésére ad lehetőséget a 2021 és 2027 között megvalósuló Vidékfejlesztési program, az új támogatási ciklusban minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítunk lehetőséget – jelentette ki Nagy István. Az agrárminiszter az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén jelezte: a felhívások tervezése során az ipar igényeit vették figyelembe, a folyamatban a Pálinka Nemzeti Tanács is segítette a munkát. 

A pálinka nemzeti italunk, palackba zárja a gyümölcsök esszenciáját, és megmenti a jövőnek a vidéken élők tudását és bölcsességét. A pálinka éppen ezért hungarikum, ott van a helye a magyarság csúcsteljesítményei között 

– emelte ki. Majd hozzátette: a pandémia alatt leállt vendéglátás ugyan visszavetette a keresletet, de összességében elmondható, hogy az elmúlt 15 évben a pálinka és a törkölypálinka előállítása, fogyasztása és megbecsültsége is nőtt. 

Célunk, hogy támogassuk és szabályozásokkal megteremtsük a minőségi pálinkafőzést, a kulturált fogyasztást, a vendéglátás fellendülését

– hívta fel a figyelmet a miniszter az Országházban tartott rendezvényen. 

Fotó: Kurucz Árpád

Nagy István szerint a pálinkáról, annak minőségéről és mennyiségéről a főzőmesterek szaktudása, szorgalma gondoskodik. Éppen ezért a munka elismeréseképpen díjjal jutalmazzák ezt az értékteremtő tevékenységet. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen idén háromszázféle pálinkával neveztek a résztvevők. 

Borítókép: Kurucz Árpád