Munkát ajánlanak az ukrán menekülteknek

A Vajda-Papír csaknem 100, a szombathelyi Styl Ruhagyár pedig 70 munkahelyet ajánl fel az Ukrajnából érkezőknek.

2022. 03. 03. 9:13
null
20200417 MN Budapest Vajda Papír gyártósor,papírgyártás,csomagolás,szállítás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vajda-Papír Kft. alapító ügyvezető igazgatója, Vajda Attila közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy 

a több mint 650 munkavállalót foglalkoztató cég dunaföldvári, székesfehérvári és budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket, az itt elhelyezkedőknek biztos jövedelmet és lakhatást is biztosítanak. 

A társaság mindegyik gyára közelében kínál szálláslehetőséget az egyedülállóknak, de segítséget nyújtanak a családok elhelyezésében is. A magyarul nem beszélő munkavállalóknak tolmács segíti a beilleszkedést. A Vajda-Papír 22 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten mintegy 650 munkavállalót foglalkoztat. A magyarországi értékesítés mellett a vállalat higiéniai papírtermékeit a világ több mint 30 országába szállítják, egyebek közt Skandináviába, a Baltikumba, Kelet- és Közép-Európa országaiba.  

Radics Tibor a szombathelyi Styl Ruhagyár tulajdonosa és igazgatója azt közölte az MTI-vel, hogy 60-70, Ukrajnából a háború miatt menekülni kényszerült embernek adna munkát a cég. Elsősorban 

szakképzett varrónőkre volna szükségük: rendelkeznek a plusz létszám foglalkoztatásához szükséges gyártási megrendelés-állománnyal, gyártási területtel és termelőgépekkel, így akár hosszabb időn át is tudnának munkát biztosítani. 

A jelentkezőknek olyan béreket tudnak adni, ami meghaladja az Ukrajnában kapott fizetésüket. Az igazgató arról is tájékoztatott, felvette a kapcsolatot Hende Csabával, a Szombathelyi 1-es választókerület fideszes képviselőjével, aki azonnal a kezdeményezés mellé állt, valamint a szombathelyi önkormányzattal is, akik szintén támogatásukról biztosították. Közösen keresik a legjobb lehetőséget, szállást, a gyerekek számára pedig szükség szerint bölcsődét, óvodát, iskolát is szeretnének találni. Radics Tibor elmondta azt is, hogy cégcsoportjuk jelenleg 240 embert foglalkoztat, tavaly 1,6 milliárd forintos árbevételt értek el.

Borítókép: a Vajda-Papír budapesti gyáregységében (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.