A családok, a háztartások és a fiatalok terheit is növelné a DK

A DK a családok és a háztartások elleni kampánnyal kezdi az új parlamenti ciklusát. Dávid Ferenc, a Gyurcsány-párt új parlamenti képviselője az ATV-ben egyebek mellett indokolatlannak nevezte a gyermekesek adóvisszatérítését, a rezsicsökkentést pedig tarthatatlannak.

Mediaworks – Hírcentrum
2022. 04. 21. 14:56
null
20211011, Érd Széchenyi Krisztián családjával képen: Krisztián és Petra gyermekeikkel Lilivel és Krisztiánnal regeliznek Fotó: Knap Zoltán (BORS) Fotó: Knap Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK tovább folytatja azt a társadalmat elidegenítő kampányt, amely jelentősen hozzájárult a közösen induló baloldal megsemmisítő választási vereségéhez. Dávid Ferenc, a Gyurcsány-párt listáról mandátumot szerzett, új országgyűlési képviselője arról beszélt az Egyenes beszédben, hogy teljesen indokolatlan volt visszaadni az szja-t a gyermekeseknek, és szerinte a kormány teljesen indokolatlanul vezette be a 25 éven aluliak szja-mentességét is. – Miért nem vesznek részt a közteherviselésben? – tette fel a kérdést a DK-s honatya, aki úgy vélte, hogy a rezsicsökkentés is tarthatatlanná válik majd.

Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció megválasztott országgyűlési képviselőjeFotó: MTI/Máthé Zoltán

A választást megelőző időszakban a szivárványkoalíció számos prominense bírálta élesen az emberek mindennapjait megkönnyítő intézkedéseket, mint a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop. A háztartások anyagi terheit jelentősen mérséklő rezsicsökkentés leghangosabb ellenzője Márki-Zay Péter volt. Emlékezetes: az egyesült baloldal miniszterelnök-jelöltje felelőtlen lépésnek nevezte az intézkedést, amely szerinte iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Sőt szerinte a támogatással alacsonyabban tartott fűtésszámlán inkább úgy kellene spórolni, hogy az emberek kevesebb meleg vizet használjanak, s jobban öltözzenek fel, amikor otthon tartózkodnak. Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere rendkívül és elképesztően ostoba és igazságtalan intézkedésnek nevezte a rezsicsökkentést az ATV Start című műsorában márciusban, és egy előadáson hasonlóan fogalmazott Róna Péter, az ellenzék államfő-jelöltje is.

Az sem meglepő, hogy a gyermekeseknek nyújtott adóvisszatérítést és a 25 éven aluliak szja-mentességét kritizálja a baloldal, hiszen a kezdetektől fogva ellenezték az Orbán-kormány családokat segítő politikáját. A 25 éven aluliak szja-entessége a fiatalok önálló életének elkezdéséhez nyújt fontos segítséget, az adó-visszatérítéssel pedig nagyjából hatszázmilliárd forint került vissza a családokhoz idén. A baloldal ezzel szemben emelné az adókat, s a kevés pont egyike, amelyben a szivárványkoalíció egyetértett, az az, hogy többsávos adózást vezetnének be, amivel már az átlagos keresetűek bevételei is jelentősen csökkenhetnének.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Knap Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.