Megemeli a kormány a Mol extra adóját

Az eddigi huszonöt százalékos adó helyébe negyven százalék lép – írta a VG.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: VG.hu2022. 07. 30. 12:18
null
Budapest, 2022. március 14. A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik üzemanyagtöltõ állomásának elektronikus kijelzõs ártáblája a fõváros XI. kerületében, az Irinyi József utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely miniszter Kormányinfója még zajlik, közben az általa bejelentett intézkedések részletes leírása megjelent a Magyar Közlönyben. A fő intézkedés természetesen a stratégiai nyersolajkészlet részleges felszabadítása és a 480 forintos támogatott benzinárhoz hozzáférők körének szűkítése – írta a VG.hu

A közlöny azonban tartalmazza azt a kormányrendeletet is, amely a rezsivédelmi alap növelése miatt szükséges. Ebben az extraprofitadókról szóló korábbi rendeletet módosítják: az Oroszországból származó kőolaj beszerzési ára és a világpiaci olajár különbözete után a Mol extra adót fizet, amelynek mértéke huszonöt százalék volt eddig, augusztus 1-jétől azonban ez negyven százalékra emelkedik.

A közlönyben így szerepel az intézkedés:  Az  extraprofitadókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Korm. rendelet 2.  § (5)  bekezdésében a „25 százalék” szövegrész helyébe a „40 százalék” szöveg lép.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.