időjárás 12°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Megemeli a kormány a Mol extra adóját

Magyar Nemzet
Forrás: VG.hu
2022.07.30. 12:18 2022.07.30. 14:11
Megemeli a kormány a Mol extra adóját

Gulyás Gergely miniszter Kormányinfója még zajlik, közben az általa bejelentett intézkedések részletes leírása megjelent a Magyar Közlönyben. A fő intézkedés természetesen a stratégiai nyersolajkészlet részleges felszabadítása és a 480 forintos támogatott benzinárhoz hozzáférők körének szűkítése – írta a VG.hu

A közlöny azonban tartalmazza azt a kormányrendeletet is, amely a rezsivédelmi alap növelése miatt szükséges. Ebben az extraprofitadókról szóló korábbi rendeletet módosítják: az Oroszországból származó kőolaj beszerzési ára és a világpiaci olajár különbözete után a Mol extra adót fizet, amelynek mértéke huszonöt százalék volt eddig, augusztus 1-jétől azonban ez negyven százalékra emelkedik.

A közlönyben így szerepel az intézkedés:  Az  extraprofitadókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Korm. rendelet 2.  § (5)  bekezdésében a „25 százalék” szövegrész helyébe a „40 százalék” szöveg lép.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.