Megjelent a kormányhatározat a ferihegyi gyorsforgalmi út fejlesztéséről

A felújítások kezdete legkorábban 2026-ban várható.

2024. 10. 25. 9:46
Kőér utca – Basa utca csomópont látványterve Fotó: Környezeti hatástanulmány, Műszaki leírás VIKÖTI Kft.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a fővárossal összekötő közúti fejlesztések megvalósításáról szóló kormányhatározat a csütörtök esti Magyar Közlönyben. A dokumentum szerint a kormány egyetért a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségének javításával, valamint felhívja az építési és közlekedési minisztert, hogy gondoskodjon a közútfejlesztési projekt területszerzési és terület-előkészítési feladatainak megindításáról és ellátásáról. Felelősként az építési és közlekedési minisztert nevezi meg a határozat.

A tárcavezetőnek a közúti projektben a kiviteli tervek rendelkezésre állását követően a kivitelező kiválasztására irányuló feltételes közbeszerzési eljárást meg kell indítania, valamint az ajánlati árak ismeretében előterjesztést kell készítenie a kormánynak a beruházás folytatásához szükséges kötelezettségvállalás mértékéről, valamint az ehhez szükséges forrás ütemezett biztosításáról.

Még szeptemberben jelentették be, hogy átfogó fejlesztés indul, kibővítik és felújítják a Ferihegyre vezető utat. A kormányhivatalok oldalára feltöltött dokumentum szerint a fejlesztésre azért van szükség, mert a Gyömrői út és a Ferihegyi repülőtérre vezető út a folyamatosan növekvő forgalmi terhelés elvezetését a jelenlegi kialakításával nem tudja a megfelelő szolgáltatási szinten biztosítani.

A fejlesztés az Üllői út – Határ út csomóponttól Budapest közigazgatási határán kívül, a Market Central bevásárlóközpont csomópontjáig terjed. A felújítások kezdete legkorábban 2026-ban várható, a teljes beruházást 3,5-5 év hosszúra becsülik, vagyis legkorábban 2030-ban adhatják át a forgalomnak.

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.