A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

Az import sosem lehet annyira megbízható, mint egy hazai energiaforrás – hangsúlyozta Kovács Pál, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a 20 éve alapított Energiapolitika 2000 Társulat jubileumi rendezvényén hétfőn Budapesten.

Forrás: MTI2020. 09. 21. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő időszakban az áramfogyasztás növekedésére lehet számítani Magyarországon és a világban, egyebek mellett a népesség, illetve az életszínvonal növekedése miatt – jelezte.

Az államtitkár felidézte: a paksi atomerőmű az elmúlt csaknem 40 évben fennakadás nélkül termelt villamos energiát. Nem voltak ellátási válságok, vészforgatókönyvek, csak olcsó, biztos és tiszta áram – fogalmazott.

A megújuló energiaforrásokra kitérve Kovács Pál kiemelte: csak olyan energetikai rendszereket lehet működtetni, amelyek egyszerre szolgálják az ellátás biztonságát és a megfizethető fogyasztói árakat.

Az államtitkár elmondta, a Paks-2 atomerőmű 17 millió tonna szén-dioxid évenkénti kibocsátását előzi majd meg.

Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke elmondta: a 2000-ben alapított szervezet szakmai és közéleti tevékenységet végez a nemzeti elkötelezettségű, környezetbarát energiapolitika kidolgozásának segítéséért, népszerűsítéséért és védelméért, a közjó érdekében.

A jubileumi ünnepségen átadták az Energiapolitika 2000 Társulat által alapított Nemzeti Energetikáért díjat öt szakembernek, köztük Süli Jánosnak, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszternek.

A rendezvényen bemutatták Járosi Márton Szolgálat című könyvét is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.